Vadásszák, aki mérgezi a ferencvárosi kutyákat: 400 ezer forint nyomravezetői díj jár érte





Több mint egy hónapja raknak ki folyamatosan patkánymérget az utcákra Ferencvárosban. A tettes nyomravezetőjének pénzjutalom jár.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.03.02.
Módosítva: 2023.03.02.
IX. kerület Budapest mérgezés kutya

A IX. kerületi lakosok az elmúlt hetekben több helyen is patkányméreggyanús anyagot találtak a közterületeken. A ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület ferencvárosi szervezete megelégelte a kutyák mérgezését, és a Kilencedik kerületben kutyázunk elnevezésű kutyás közösség tagjaival együtt nem kevesebb, mint 400 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak annak, aki érdemi bizonyító erővel szolgáló információval rendelkezik arról, aki elkövette ezt a cselekményt.

400 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel Fotó: Olvasói

2023. január vége óta több alkalommal találtak kutyasétáltatók szétszórt patkánymérget a 9. kerület terein, utcáin. Házfalak mentén, téren fűben szétszórva, illetve kutyafuttató kerítése mentén.  Nagy valószínűséggel a dobozokban kihelyezett patkánymérget szórta szét az elkövető, mert üres, széttört dobozt is találtak a környéken

 – kezdte lapunknak Szikora Viktória, a ZöldEb Ferencváros vezetője. „Az elmúlt 4 hétben több alkalommal megismétlődött még ez, főleg Belső-Ferencvárosban, de legutóbb a Haller utca–Mester utca sarkán álló templom előkertjében találtak granulátumot.”

Beautiful,West,Highland,White,Terrier,Dog,Sniffs,The,Grass,On
Nem csak a kutyákra jelent veszély a kihelyezett patkányméreg Fotó: Shutterstock

Minden élőlényre veszélyes a méreg

A méreg nemcsak a kutyákra jelent veszélyt, de az egyéb élőlényekre, madarakra, sünökre is, a talajba is bemosódik, arról nem is beszélve, hogy a rózsaszín, körömnyi darabokat a kisgyerekek is felszedhetik a földről. Rövid idő alatt 400 000 Ft felajánlás gyűlt össze a kutyástársainktól. Reméljük, ez előremozdítja a nyomozást

– mondta a ZöldEb Ferencváros vezetője.


A rendőrség is nyomoz az ügyben

Lapunk megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, és ők megerősítették: valóban érkezett bejelentés méreggyanús anyagokról. Az ilyen eseteket komolyan veszi a rendőrség, és ezért nyomozást rendeltek el az ügyben, valamint jelenleg is vizsgálják, hogy milyen anyagokat találtak a közterületeken a gazdik. 

Feljelentés alapján nyomozást folytat a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság környezetkárosítás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen

– tájékoztatta lapunkat a BRFK.

Nemrég arról írtunk, hogy Óbudán is mérgezik a kutyákat, valamint a Margitszigeten is. Legfrissebb hírünk szerint Békásmegyeren két tacskó el is pusztult.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás