Idegőrlő éjszakák: furcsa hangokat hallanak ebben a kerületben





Sokáig nem tudták, honnan jöttek a különös éjszakai hangok.



Megosztás
Szerző: P.P.
Létrehozva: 2023.05.29.
Módosítva: 2023.05.29.
bagoly idegőrlő hang költési időszak varjak

Közösen próbálják kideríteni, hogy honnan jöhet az idegőrlő hang.

A XIII. kerület lakóit zavarják a furcsa hangok Illusztráció/Fotó: Sáfár Tibor

Éles, pittyegő hang

Egy XIII. kerületi lakos osztotta meg a kerületi csoportban, hogy éjszakánkét nem tud aludni egy idegesítő hangtól, amire még nem talált magyarázatot, így a többi ott lakó segítségét kéri.

Tegnap este és ma este is egy éles, pittyegő hangot lehet hallani a Keszkenő utca környékén. Valószínű messzebbről jöhet, viszont iszonyatosan idegőrlő, tegnap fel is ébresztett, most pedig nem tudok tőle elaludni. Van valakinek tippje, hogy honnan jöhet a hang?

– kérdezte egy csoporttag, mire a többiek a segítségére siettek. Tippeltek füleskuvikot, baglyot és varjakat, de olyan is volt, aki kifejezetten örült neki, hogy a hölgy hallja a hangokat:

Végre egy jó hír! Tavaly itt volt a Kubalában. Egész éjjel hallani lehetett, én nagyon örültem neki (végre valami mást is lehetett hallani a varjúkárogáson kívül). Idén határozottan hiányoltam, aggódtam is, hogy nem tértek vissza, ezek szerint nem költözött messzire.

Varjak és baglyok

A varjak a költési időszak miatt, a baglyok pedig éjszakánként egyébként is kifejezetten aktívak. 

Hát, ha este hallod, akkor bagoly lesz. Fülsiketítő a hangja és egész éjszaka mondja... hogy milyen fajta, azt nem tudom, de ahol fa és élőhely van, ott madár is szokott lenni, nem is egy, a fa lombkoronájának élővilága

– írta egy hölgy, aki rátapintott a lényegre. A tavasz végi, nyár eleji időszakban ugyanis a madarak sűrűbben keseríthetik meg a mindennapjainkat. Ezt pedig nemcsak az éjszakai jelenlétükkel, hanem az utóbbi hetekben sűrűn előforduló varjútámadásokkal is megtűzdelik. A jó hír persze az, hogy a költési időszak közeledtével minden visszakerülhet a normál kerékvágásba, a varjútámadások száma várhatóan csökkenni fog és az éjszakai zajokból is jelentősen kevesebbre számíthatunk.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás