„Elhatározta, hogy biztos fel fog állni” – egy rossz mozdulat miatt bénult le Sándor





Sándor egy rossz mozdulat miatt balesetet szenvedett és lebénult. A férfi élettársa, Edina mindenben támogatja, szeretné, hogy mihamarabb lábra tudjon állni.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.10.29.
műtét rehabilitáció kórház lélegeztetőgép

Pár másodperc alatt teljesen megváltozott Vanya Sándor és családja élete. A férfi több mint egy éve van együtt Magyarová Edinával, akivel a közös jövőjüket tervezgették. Együtt nevelték Edina négyéves kisfiát, Nikolast; elkezdték felújítani nemrég vásárolt családi fészküket. Szlovákiában, Érsekújvár mellett élnek egy kis faluban. Egy hónapja, Sanyi munka után segíteni akart a tetőn dolgozó szakembereknek és felmászott hozzájuk, de egy rossz mozdulat miatt leesett.

Edina, Sanyi és Nikolas Fotó: Olvasói fotó

„Nagy csattanást hallottam”

Fölment a tetőre, és ő se tudja, hogyan, de valahogy lelépett a semmibe. Hanyatt esett, ki az utcára, pont rá a fa cseréplécekre. Én lent voltam a konyhában, nagy csattanást hallottam, és azt ahogy a többiek kiabálnak. Ekkor én már futottam ki, és mindjárt hívtam a mentőket

 – emlékezett vissza könnyeivel küszködve az élettárs. Sanyi rossz állapotban volt, hat métert zuhant, vérzett és nem tudott mozogni. Eltörött a hetedik csigolyája, a hatodik és a nyolcadik pedig összecsúszott és nem tudott rendesen lélegezni. Először azt mondták az orvosok, hogy valószínűleg soha nem fog tudni lábra állni és élete végéig lélegeztetőgépre lesz szüksége; de jól sikerült a négyórás műtét, a gerincvelő nem szakadt meg és hosszas rehabilitáció után Sanyi újra teljes életet élhet.

Az orvosok is alig akarták elhinni, hogy nem szakadt meg a gerincvelő, de a fölépülés teljes mértékben Sanyin fog múlni. Nem lesz egyszerű, nagyon fájdalmas és hosszú folyamat lesz. Kapott egy mesterséges hetedik csigolyát, két lemezt, amit nyolc csavarral rögzítettek

– mondta a Metropolnak Edina.

Sanyi kórházban fekszik Fotó: Olvasói

„Elhatározta, hogy ő biztos, hogy föl fog állni”


A 28 éves férfi  jelenleg is kórházban fekszik, mellkastól lefelé nem tud mozogni. Két hét elteltével fájdalmat és zsibbadást kezdett érezni a lábában, de mozgatni még nem tudja.

Nehéz neki, hogy a nap 24 órájában ki van szolgáltatva, de nem adja fel. Elhatározta, hogy ő biztos, hogy föl fog állni. Benne nagyon nagy az akarat. Ő olyan ember, aki nem fogja soha föladni. Azt mondták az orvosok, hogy az operáció után a duzzanat, ami a gerincvelő mellett kialakult 6-8 hét amíg leapad. Ezt még ki kell várni, mert ekkor visszajöhetnek funkciók, ha nem, akkor léteznek különböző terápiák, de ezek nagyon költségesek.

„Sokszor sírt”

A kisfiú már nagyon várja, hogy hazajöjjön a nevelőapukája. December 18-i születésnapjára és karácsonyra is azt kérte, hogy vele lehessen.

Eleinte nagyon nehéz volt vele, sokszor sírt. Nagyon várja haza, de megértette, hogy Sanyinak most arra van a legnagyobb szüksége, hogy kórházban legyen, hogy minél hamarabb felépüljön.

Edina mindent megtesz, hogy Sanyi lábra tudjon állni

Edina mindent meg szeretne tenni azért, hogy szerelme mihamarabb lábra tudjon állni. A legjobb rehabilitációs kezelést szeretné biztosítani számára, ami sajnos többe kerül, mint amit megengedhet magának, ezért gyűjtést szervezett.
IDE kattintva megtudhatod, hogyan segítheted Sanyi felépülését. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás