Nem volt elég szabad ágy: három napig a kórház folyosóján hagytak egy 89 éves nőt





Az idős asszony 72 órán keresztül várakozott arra, hogy kapjon egy ágyat: mindeközben egy betegszállító targoncán kellett aludnia, a folyosón.



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.02.12.
Módosítva: 2024.02.12.
kórház ágy felháborító várakozás felháborító eset

Mellkasi fertőzés, húgyúti fertőzés és duzzadt bal térd panaszával került be a gillinghami Medway Tengerészeti Kórházba egy 89 éves asszony. Greta Woolley-t még január 26-án szállították be Rainhamből, ám annak ellenére, hogy az orvosok felvették, ezt követően további 72 órán keresztül kellett várakoznia a folyosón egy betegszállító targoncán, mivel a kórteremben épp nem volt szabad ágy.

orvos, doktor, kórház, egészségügy, Shutterstock illusztráció
Képünk illusztráció / Fotó: PopTika / Shutterstock

Az idős asszony lánya, Jayne Woolley kijelentette, hogy a történtek egyszerre elszomorítóak és mélységesen felháborítóak: soha hasonló rossz tapasztalat nem érte még őket az egészségüggyel kapcsolatban.

Miután megvizsgálták anyát, egy katétert szereltek fel: a folyosón volt, így mindenki látta

– idézte fel az elborzasztó eset talán egyik legkellemetlenebb momentumát a 61 éves nő. 

Greta Woolley, aki Alzheimer-kórban is szenved, végül január 29-én került be egy osztályra, és a továbbiakban is kórházban maradt, a fertőzései, akut veseelégtelensége és térdízületi gyulladása miatt. Jayne Woolley elmondta,  a történtek után úgy véli, sürgős változtatásra van szükség az egészségügyben. 

Az ügyben megszólalt a Medway NHS Foundation Trust ideiglenes ápolási igazgatója, Sarah Vaux is. Nyilatkozatában elnézést kért az idős asszonyt ért kellemetlenségek miatt: hozzátette, a kórház nagyon elfoglalt, mivel nagy számban kell betegeket felvenniük.

Sajnos ez azt jelenti, hogy egyes betegek többet várakoznak arra,  hogy bekerüljenek egy osztályra, mint szeretnénk. Munkatársaink fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy a lehető legjobb ellátást nyújtsák a betegeknek ebben a különösen mozgalmas időszakban

– tette hozzá Sarah Vaux a Mirror beszámolója szerint.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás