Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók





Egymást figyelmeztetik a veszélyre a budafokiak. Egy idős nőt okolnak a kiszórt moslék miatt.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.04.27.
méreg kutya Budafok

Rendszeresen mérgezett ételt öntenek ki Budafokon, a Fácán utca sövényei mögé. A lakók szerint egy idős hölgy szórja ki az eleséget, hogy a kóbor macskákat etesse, de sokan úgy gondolják, hogy méreg lehet benne. Sajnos sokszor kell beszámolnunk kutyamérgezésekről, ezért egyre óvatosabbak a gazdák. Az állatkínzók különféle módszerekkel próbálnak megszabadulni az ebektől a fővárosban, például szétszórt patkányméreggel, vagy szöggel tűzdelt kolbászkarikákkal.  

A kiszórt moslék Fotó: Facebook/Budafoki Kutyamentő CHIPet Csapat

„Nem engedem közel a kutyámat a kiszórt kajához”

A környékbeliek szerint szinte minden nap új eleséget szórnak ki, ami nagy valószínűséggel mérgezett lehet, ezért féltik az állataikat és figyelmeztetik egymást a veszélyre az ott lakók.

Láttam, hogy egy idős hölgy önti ki a moslékot. Ki tudja, hogy mit tesz bele? Szerintem egyáltalán nem így kéne etetni a környék kóbor macskáit, de az is lehet, hogy más célból teszi ki az ételt. Én nem engedem közel a kutyámat a kiszórt kajához, nehogy egyen belőle, mert lehet, hogy mérgezett

 - mondta a Metropolnak egy környéken élő férfi.

A helyiek szerint méreg van a kiszórt moslékban Fotó: Facebook/Budafoki Kutyamentő CHIPet Csapat

Öt év börtön is járhat az állatkínzásért

A mérgezés tünete lehet a vérzés különböző testnyílásokból, makacsul vérző kisebb sebek, bágyadtság, köhögés, véres bélsár. A méreg a véralvadást gátolja, fontos, hogy az állat időben orvoshoz jusson, ha evett belőle. Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével, több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.”

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás