Itt a kispesti mutyitérkép: több mint 80 korrupciógyanús ügy, amely az önkormányzathoz kötődik





A XIX. kerület a legdurvább hely, itt derült fény a legtöbb korrupciógyanús ügyre, amely a baloldali városvezetéshez kapcsolódhat. A térkép csak az elmúlt 10 évet mutatja be...



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.05.07.
Módosítva: 2024.05.07.
Dódity Gabriella baloldali kispesti korrupciógyanús

Izzasztó valóság: több mint 80, a baloldali vezetésű kispesti önkormányzathoz köthető korrupciógyanús vagy zűrös ügy került fel eddig a kerületi Fidesz–KDNP által készített digitális „Mutyitérképre”. Bár az esetek egy részében hatósági nyomozás zajlik, Gajda Péter mindent elhallgat a kispestiek előtt. Dódity Gabriella fideszes polgármesterjelölt szerint a baloldali polgármester régóta tartó szemfényvesztésének a térképpel befellegzett.

A piros ikonok a korrupciógyanús és zűrös ügyek helyszíneit jelölik: botrányos felújítások, korábbi önkormányzati telkeken épülő társasházak, lakásmutyik Fotó: D. G.

Gajdáék évi több százmilliót költenek önfényezésre, a lakossági tájékoztatás mégis egyoldalú 

Naponta több százezer, éves szinten több százmillió, ötéves szinten pedig milliárdos nagyságrend megy el kommunikációra a kispesti Fidesz–KDNP szerint, a tájékoztatás mégis egyoldalú, véli Dódity Gabriella fideszes polgármesterjelölt. A kerület baloldali vezetéséhez tartozó médiában szó sem esik a Fidesz–KDNP- frakció híreiről, sem az olyan zűrös és korrupciógyanús esetekről – mint például a Százszorszép óvoda botrányos felújításának ügyében zajló nyomozás vagy  éppen az eladott önkormányzati telkeken gombamód szaporodó társasház-építkezések. Ezt a kommunikációs hiányt pótolja a helyi jobboldal a www.mutyiterkep.hu, azaz egy digitális „Mutyitérkép” elkészítésével.

A www.mutyitérkep.hu elnevezés fantázianév, a lista pedig azon kerületi hírekből állt össze, amelyek kimaradtak az önkormányzati kommunikációból. Az oldalon semmi újdonság nincs, inkább amolyan gyűjtőfelületre számíthat az érdeklődő, aki az elmúlt tíz év zűrösebb vagy fura ügyeibe kaphat betekintést

– részletezte a kormánypárti politikus.

Dódity Gabriella fideszes polgármesterjelölt a kispesti baloldal zűrös ügyeit szedte csokorba 
Fotó: Facebook

A baloldali vezetésű Kispestről a sajtóban leginkább a botrányos felújítások, a haveri érdekkörök, a korrupciógyanú, pénz- vagy lakás-visszaosztás kapcsán lehetett hallani az elmúlt 5 évben. A sort a Lackner Csaba volt szocialista képviselőre hasonlító férfiről készült titkos felvétel nyitotta meg, ebben az illető elmondta, hogy „aki nem keresi meg az évi 100 milliót képviselőként, az hülye”. Később P. Gáborról Anonymus hozott nyilvánosságra egy másik hangfelvételt. Ezen P. Gábor, a kispesti önkormányzat vagyongazdálkodási irodájának korábbi vezetője, Gajda kabinetfőnöke és a kispesti baloldal „örökös kampányfőnöke” arról beszélt, hogyan lehet egykori önkormányzati telken épülő társasházból lakásokat kikanyarítani a vezetőknek.  Azóta csak úgy sorjáznak a különféle hatalmi visszaélésre és más korrupcióra következtetni engedő ügyek. Dódity Gabriella éppen a legfrissebbet mesélte el nekünk: 

Kránitz Krisztián, becenevén Mr. 40 Százalék, korábbi vagyonkezelő ügyvédje majdnem jól járt egy olyan önkormányzati terület megvásárlásából, amelyet csak rekreációs célokra lehetett hasznosítani, tehát nem lehetett építeni rá semmit. Az ügyvéd fillérekért, 2000 forint/négyzetméteráron vette meg az önkormányzattól az egyhektáros zöldterületet, amelyért összesen nagyságrendileg 18 millió forintot fizetett. Nem sokkal később a baloldali vezetésű testület megváltoztatta az építési szabályokat, így az addig nem beépíthető terület a többszörösét érte, és akár egy társasházat is fel lehetett volna húzni rá. Hogyha mi nem lépünk közbe! Ahogy nyilvánosságra hoztuk ezt a nem túl szép esetet, az ügyvéd meggondolta magát, és úgy vélte, neki már nem is kell ez a terület, így az önkormányzat visszavásárolta tőle azt és rövid időn belül vissza alakíttatta rekreációs területté 

– mesélte lapunknak Dódity Gabriella a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, aki hozzátette: „Fel kell számolni azt, hogy Kispesten a haverok jól járnak!”





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás