Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót – cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője





Megoldódhat a lapunkban bemutatott, hajléktalanság szélén álló nyugdíjas férfi élete. Papp Lászlónak egy Hajdúszoboszlón élő hölgy felajánlotta, hogy ingyen nála lakhat, csupán a csirkék körül kér cserébe némi segítséget.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2024.05.02.
Módosítva: 2024.05.02.
hajléktalan segít összefog hős

Papp László évek óta ismerősöknél húzza meg magát. A 74 esztendős, térdműtétre váró férfi végigdolgozta az egész életét, mégsem rendelkezik saját tulajdonú ingatlannal. A lakásait a főleg biztonsági őrként tevékenykedő férfi különböző okokból elvesztette. A Metropol április utolsó hetében bemutatta László élettörténetét, miután hősünk utcai hirdetésekben kezdett állást és lakhatást keresni. A cikkünk nyomán most egy Hajdúszoboszlón élő hölgy ajánlott neki segítséget.

Papp László
László otthonra vágyik – Fotó: BS

Egy egyszobás, de jól felszerelt, klímával is rendelkező, tiszta házban élek. Úgy gondolom, hogy a szeretet által minden nehézség áthidalható, vagyis ha szűkösen is, de elférünk

 – mondta Mikó Erzsébet, és hozzátette: évekkel ezelőtt megözvegyült, de szeretné valakivel megosztani a magányát.

„60 éves vagyok, még jó néhány évem hátravan a nyugdíjig. Az életem nagy részében gyári munkásként dolgoztam, de már csak a saját, pici gazdaságommal foglalkozom. Csirkéket is nevelek" – jelentette ki Erzsébet. A hölgy leszögezte: a lakhatásért cserébe nem kér pénzt Lászlótól, de azt jó néven veszi, ha a férfi segít a baromfiudvar körül.

Mikó Erzsébet
Erzsébet nem kíván többé magányos lenni – Olvasói fotó

Lászlót a riport és a fotók alapján szimpatikusnak találtam. Már próbálkoztam társkereső oldalakon megfelelő férfit találni, de csupa olyan alakba ütköztem, akikkel jobb nem összeállni

 – magyarázta Erzsébet, aki azt is elárulta magáról, hogy enyhén látássérült.

„Zöldhályog miatt nincs térlátásom, ez pedig a legtöbb munkahelyen kizárja az alkalmazásomat. Nem vagyok gazdag ember, de amim van, azt szívesen megosztom azzal, aki megérdemli. Hiszek benne, hogy az élet szép!”

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás