Krokodilfarmokat vásárolnak a divatházak

Ausztrál krokodilfarmokat vásárolnak fel a nemzetközi divatházak, hogy kielégíthessék az állatok bőréből készült kiegészítők iránti igényt - számolt be kedden a helyi sajtó.
Az országban tizennégy kereskedelmi célú krokodilfarm működik, amelyek nagyjából 20 millió dollár értékű krokodilbőrt exportálnak évente. A világ krokodilbőrtermékeinek mintegy 10 százaléka az ausztrál bordás krokodilok bőréből készül - számolt be az ABC ausztrál hírszolgáltató.

A queenslandi Rockhamptonban élő krokodiltenyésztőt, John Levert saját elmondása szerint havonta legalább egyszer megkörnyékezi valamelyik nemzetközi divatház azzal a céllal, hogy megvásárolja tőle a farmját. "Biztosra akarnak menni abban, hogy megkapják a bőrt, ezért beszállnak magukba a farmokba is. Egy, a felvásárlók alkotta kartell azonban monopolhelyzetet teremthet és megszabhatná a krokodilbőr árát" - mondta.

A helyi tenyésztők most amiatt aggódnak, hogy a jövőben nem tudják maguk meghatározni az árakat.

Jeff McClure üzleti tanácsadó szerint a Louis Vuitton Queensland északi részén, míg a Hermes a szintén queenslandi Cairnsban és az Északi Területen (Northern Territory) vásárolt krokodilfarmot.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu