Festészettel foglalkozik egy mozgássérült mókus

Festészettel foglalkozik egy mozgássérült mókus az Egyesült Államokban. Míg társai fákról-fákra szökkennek, ő kulturáltabb tevékenységre koncentrál.
A mókust Winkelheimer Smithnek nevezte el gazdája, egy állatszerető louisianai nő. Shyla Mouton - aki maga is fest - 2011-ben vette magához a mókust, amelyet súlyosan megsebzett egy kóbor macska, mert meg akarta enni.

A mókus a nőtől leste el a festészet fogásait, és saját indíttatásra kapott kedvet hozzá. Kedvenc színe a sárga, azt használja a leggyakrabban. A mókus a szájába fogja az ecsetet alkotáskor. Műveinek stílusa az absztrakthoz áll a legközelebb.

Hetente több órán át képes húzni-vonni a festékes ecsetet papírokon. Gazdája a mókusműveket a neten elárverezi, a bevételt pedig elajándékozza jótékony célra.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan