Harmónia az életben

– A női jóga a hatha jóga gyakorlatait alkalmazza a női egészség helyreállítására – mondta el Szikszay Andrea, a Mandala Jóga Stúdiók oktatója.
– A fizikai testet a modern intimtorna hatékonyságával képes kezelni, míg az energetikai és mentális történésekhez a klasszikus jóga ősi, számunkra mégis újszerű szemléletével közelít.

A hatha jóga gyakorlatai az altest energetikai rendszerét állítják helyre, megerősítik a gát területét, a medence és a has izmait. Mobilizálják és erősítik a csípőízületet, görcsoldó relaxációs technikákkal és ciklust  szabályozó gyakorlatokkal támogatják a női gyakorlást. – A női jóga gyakorlása tudatosítja a női szervekhez kapcsolódó   érzeteket, fejlesztve ezzel az  öngyógyítás képességét – folytatja a szakértő. – A helyes légzés elsajátításával kiegyensúlyozza a hormonális működést, az idegrendszer és ezzel az érzelmek stabilitását. A női jóga hozzásegít önmagunk megismeréséhez, elfogadásához, női mivoltunk teljesebb megéléséhez.

Ez a sport korhatár nélkül ajánlott: a nők különböző életszakaszaiban felmerülő problémákra egyaránt segítséget, megoldást nyújt. A jóga az ősi Indiában nem a tömegeknek szólt: minden jógi csupán néhány tanítványnak adta tovább tudását, az indiai emberek többsége sosem került közvetlen kapcsolatba a jóga tanításaival.

A jóga közismertsége és népszerűsége az általunk ismert történelem folyamán példa nélküli. A jógában semmi misztikus sincsen: praktikus, következetes módszerek összessége, amely a fizikai gyakorlás alapjaitól indulva, a mentális egészség helyreállításán keresztül vezeti a
gyakorlót célja felé.
A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu