Négy hónapot panaszkodnak az időjárásra életük során a britek

Régi közhely, hogy a britek egyik fő beszédtémája az időjárás, ám most ezt egy alapos vizsgálat igazolta is, kimutatva, hogy minden brit átlagosan négy hónapot veszteget életéből az időjárás szidására.
A Daily Mail című napilap által kedden ismertetett országos felmérés adatai szerint a britek napjában négyszer panaszkodnak az aktuális időjárásra. Erre az elfoglaltságra átlagosan nyolc percet és 21 másodpercet fordítanak minden nap, több mint háromszor annyit, mint más közérdekű téma - például munkahelyi ügyek vagy éppen a futball - megvitatására.

A leggyakrabban visszatérő panasz az, hogy a brit időjárás túlságosan kiszámíthatatlan; ezen a britek 31 százaléka siránkozik rendszeresen. A második legkedveltebb szidalom az, hogy általában túl hideg van (26 százalék), a harmadik helyre pedig a túl sok eső kárhoztatása került; ez a britek 19 százalékának fő kifogása saját hazájának időjárásával kapcsolatban.

A kétezer fős mintán elvégzett felmérés kimutatta azt is, hogy a brit átlagon belül az észak-angliai Newcastle lakóinak életét keseríti meg leginkább a hírhedt brit időjárás. A nagyvárosban élők naponta átlagosan tíz percet és húsz másodpercet panaszkodnak az időjárásra; utána Sheffield (9 perc 50 másodperc) és Birmingham (9 perc 42 másodperc) következik.

Cikk ajánló

 • Roham a mosógépekért

  Legjobb esetben is legfeljebb 20 ezer háztartásba kerülhet támogatott, energiatakarékosabb készülék.

 • Öröm és üröm a Balatonnál

  A statisztikák szerint újra felfedeztük a Balatont, de a tóparti kereskedők mást látnak.

 • A legjobb balatoni strandok

  A legtöbb pontot idén a balatongyöröki strand gyűjtötte be.

 • Színcity

  Kortárs művészek festenek egy hónapon át budapesti tűzfalakra.

 • Levendulázz!

  Bár csaknem egy évszázada honos Tihanyban a levendula, az elmúlt pár év alatt valóságos levendulaláz lett úrrá a félszigeten.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan