A Steve-ek a legboldogabb britek

A Steve keresztnevű férfiak a legelégedettebbek életükkel Nagy-Britanniában, a nők közül a Wendyk a legboldogabbak, bár kissé kevésbé, mint a Steve-ek - derült ki egy szigetországi felmérésből.
A statisztikai elemzés szerint a legboldogabb "modellprofil" 60 éves, férfi, nős, tanár, közel lakik Edinburghhoz, szeme kék, szemüveges, őszül és szabadidejét előszeretettel tölti a családjával meg a barátaival. A statisztikai valószínűség az sugallja, hogy az illető keresztneve Steve.

A felmérés alapján a férfiak elégedettebbek életükkel, mint a nők, a házasok pedig boldogabbak, mint az egyedülállók. A 60-70 év körüliek érzik magukat a legjobban a bőrükben, sokkal inkább, mint például a húszévesek. A felmérők meglátása szerint, minél világosabb valaki haja, annál valószínűbb, hogy boldog, és jóval több a víg kedélyű a kék szeműek és a szemüvegesek mezőnyében.

Földrajzilag Southampton, Cardiff és Edinburgh a boldogok három fő városa, míg borús alapkedvűekből Newcastle-ben, Liverpoolban és Norwichben élnek a legnagyobb arányban. Ami a keresztnevek toplistáját illeti, a legboldogabb első öt férfi sorrendben: Steve, Norman, Tom, Alan, Ken. A női lajstrom: Wendy, Lesley, Sandra, Anne, Mary.

A legboldogtalanabb férfiak a Garyk, a Chrisek, a Mike-ok, a Markok és az Ianek, míg a legsavanyúbb kedvű nők a Tinák, a Rebeccák, az Alisonok, a Caroline-ok és az Emmák - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu