Négy hétig sodródtak a tengeren

Csaknem egy hónapig pusztán nyers halon és esővízen élt két halász a Csendes-óceánon hánykolódva elromlott motorú csónakjában, mígnem kimentette őket egy halászhajó.
A két halász Kiribatiról indult zsákmányért, csónakjuk motorja azonban hamarosan felmondta a szolgálatot. Az áramlás 700 kilométerre sodorta el őket lakhelyüktől. Az időjárás csapadékban szegény volt, így messze nem jutottak elegendő édesvízhez, kínzó szomjúságukban tengervizet is ittak, amely könnyen halált okozhat.

Megmenekülésüket annak, köszönhetik, hogy a halászhajó kapitánya radaron madárcsapatot vélt felfedezni, amit furcsállt, ezért alaposabban szemügyre vette a szárnyasokat, amelyekről kiderült, hogy csónakban hánykolódó halászok.

„Amint a fedélzetre kerültek, azonnal vizet adtam nekik. Szinte végszóra érkeztünk, nem hiszem, hogy pár napnál tovább húzták volna” - idézte Alfred Canapeát, a kapitányt a The Daily Telegraph című brit lap.

A két halászt a Salamon-szigetekre vitték.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan