Branson utaskísérőnek állt

Elvesztett egy fogadást, ezért légikísérőnek kellett állnia az AirAsia egyik járatán Richard Bransonnak, a rivális Virgin légitársaság milliárdos alapítójának, akit azonban hamar kirúgtak új állásából, mert kiöntötte a narancslevet.
Branson adott az apró részletekre: szőrtelenítette lábát, kirúzsozta száját és piros szoknyát húzott, amikor vasárnap utaskísérőként megjelent az AirAsia Ausztráliából Malajziába tartó gépének fedélzetén.

Tony Fernandes, a légitársaság feje - akivel a fogadást kötötte - azonban a hatórás utat követően eltanácsolta a "stewardessi" munkától Bransont, miután az szándékosan narancslevet öntött riválisa ölébe. Mint mondta, Branson egy tízes skálán legfeljebb egy pontot kaphatna teljesítményére.

"Meg akartam ölni, mondtam, hogy ne merészelje" - utalt arra a malajziai üzletember, hogy brit kollégája szándékosan leöntötte. "Az út egy részében alsónadrágban kellett járkálnom, mert nem volt nálam másik nadrág" - ecsetelte viccelődve.

A két mogul még 2010-ben kötött fogadást arról, hogy csapataik hogyan végeznek a Forma-1-ben. Természetesen mindketten saját csapatuk mellett tették le a garast, Fernandes istállója azonban előrébb végzett Bransonénál.

A Perth-ből Kuala Lumpurba vezető utat követően Branson úgy fogalmazott, mindig is ki akarta próbálni magát légikísérőként, de úgy tűnik, vissza kell térnie mindennapi életéhez. Az útból és az a körüli hírverésből származó pénzzel egy kórházban ápolt gyerekeket segítő ausztrál alapítványt támogatnak.
A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu