Nemzetközi gombold újra!

Nemzetközi divatshow-val zárul a „Gombold újra! Közép Európa öltözéktervezési pályázat”.
A Millenáris B csarnoka június 8-án nemcsak a pályázat döntőjének ad otthont, hanem a régió országaiból meghívott tervezők bemutatójának, szakmai konferenciának és a magyar tervezők vásárának is.

A szervezők célja, hogy a pályázat résztvevői köre is nemzetközivé váljon, ezzel létrejöjjön egy regionális jelentőségű, új divatesemény. A Central European Fashion Days középtávon alkalmassá válhat a magyar tervezők mellett a cseh, szlovák és lengyel alkotók bemutatkozására. Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál stratégiai igazgatója azt mondta, azt szeretnék elérni, hogy Budapest a közép-európai régió kreatív ipari fővárosává váljon.

A nemzetközi divatipar beszerzői, az úgynevezett buyerek is Budapestre érkeznek. Ők azok, akik a több márkát forgalmazó divatáruházak kínálatát összeállítják, és döntenek a vásárlásról. Közben lezárult a „Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezési pályázat” tervzsűrizése. A döntés során összevetették az elkészült kollekciókat az előzetes tervekkel, de figyeltek a kivitelezés minőségére és az anyaghasználatra is.

A pályaművek két szekcióban versenyeztek: a Newcomer, azaz a pályakezdők, valamint az Oldhands, vagyis a profik kategóriájában. Némi meglepetésre a zsűri úgy találta, hogy a kezdők alkotásai frissebbek és összességében erősebbek voltak. A döntőben végül két Oldhands-öltözék, két Oldhands-kiegészítő, 11 Newcomer-öltözék és öt Newcomer-kiegészítő indulhat.

A döntőzsűri elnöke Hal Rubinstein, az Instyle magazin divatfőszerkesztője és alapító szerkesztője. A bírálók között lesz Magdalena Christofi, a legnagyobb lengyel divatesemény mögött álló Moda Forte igazgatója, Kopek Gábor fotográfus, Luu Anh Tuan vietnami származású magyar divattervező, Jakub Polanka cseh divattervező, Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes, Mária Štraneková szlovák divattervező, Szűcs Péter, az InStyle Magyarország főszerkesztője, valamint Zoboki Gábor építész.

A Central European Fashion Dayshez jótékonysági akció is társul: a teljes jegybevételt az Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlják fel.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu