Egy űrutazás DiCaprióval 1,2 millió euróba kerül

Hozzávetőleg 350 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy űrutazás Leonardo DiCaprióval a hagyományosan a cannes-i filmfesztivál alatt az AIDS-kutatások támogatására megrendezett jótékonysági esten, amelyen a sztárvilág képviselői idén mélyen a zsebükbe nyúltak.
Az amfAR csütörtökön 20. alkalommal tartotta meg AIDS-gáláját a francia tengerparton fekvő Antibes-ban. A cannes-i filmfesztivál nyitófilmjének főszereplője, Leonardo DiCaprio itt is főszerepet vállalt: a résztvevők egyebek mellett közös űrutazásra is licitálhattak vele. Mint Sharon Stone elmondta: a győztes három napot tölt DiCaprióval készülve az űrkalandra Új-Mexikóban, majd a Virgin Galactic fedélzetén együtt látogatnak ki az űrbe.

Az aukció katalógusa szerint DiCaprio és a győztes licitáló az első ezer ember között lesz, akik a magánűrhajóval elhagyják a Földet.

A licitálást 1,2 millió euróval a Monacóban élő 37 éves Vaszilij Kljukin nyerte. Az ingatlanüzlettel foglalkozó orosz férfi elmondta: mindig is szeretett volna kijutni az űrbe. „Most aztán tényleg le kell szoknom a dohányzásról” - tette hozzá.

Az űrrepülésre további két jegyet 1,8 millió euróért adtak el a jótékonysági esten, amelyen összesen 25 millió euró gyűlt össze, a tavalyi bevétel több mint duplája.

A gálán a fesztivál zsűrjének két tagja, Nicole Kidman és Christopher Waltz is megjelent, továbbá ott volt Kylie Minogue, Janet Jackson, Adrien Brody, Jessica Chastain és Goldie Hawn is.

A műsort a Goldfinger című számot éneklő Shirley Bassey és a Duran Duren fellépése színesítette.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu