4000 euróra büntethetik Depardieu-t

Négyezer euró büntetés kiszabását és jogosítványának tízhónapos bevonását kérte egy francia ügyész Gérard Depardieu-re, aki ittasan szenvedett balesetet robogójával.
A francia színész pénteken sem jelent meg az ügyében Párizsban folyó tárgyaláson csecsenföldi forgatásokra hivatkozva. A többszörösen elhalasztott eljárás ügyében június 21-én várható ítélet.

Depardieu-t november végén 1,8 ezrelékes véralkoholszinttel vették őrizetbe a rendőrök, miután a 64 esztendős színész leesett robogójáról Párizs északnyugati részén. Franciaországban maximálisan 0,5 ezrelékes véralkoholszint a megengedett.

A balesetben sem a filmsztár, sem más nem sérült meg. Az ittas vezetést azonban Franciaországban akár két évre terjedő szabadságvesztéssel és 4500 euró pénzbüntetéssel büntethetik.

Depardieu-t 1998-ban már ittas vezetésért egyszer felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, emellett tízezer frankos pénzbüntetést kellett fizetnie, jogosítványát pedig tizenöt hónapra bevonták.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan