Tízévesen a Harvardra tart egy mexikói kisfiú

Mindössze 10 éves, Albert Einsteinéhez fogható intelligenciája révén azonban hamarosan megkezdi kvantumfizikai tanulmányait a világhírű Harvard Egyetemen egy mexikói kisfiú.
"Az az álmom, hogy létrehozzak egy vállalatot és saját szerkezeteimet áruljam" - mondta Luis Roberto Ramírez egy mexikói tévécsatornának.

A Michoacán szövetségi államból, Zamorából származó kisfiú egyelőre a Harvard egyetemi előkészítőjének hallgatója lesz. A kiskamasz zseni ötévesen már folyékonyan beszélt angolul, autodidakta módon franciául és mandarinul is megtanult. Két évvel ezelőtt nyilvánították "szupertehetségessé", miután szülei arra figyeltek fel, hogy gyerekük nehezen találja meg a hangot kortársaival, érdeklődési köre pedig messze túlszárnyalta az életkorában megszokottat.

A tesztek végül kimutatták, hogy a Luis Roberto intelligenciahányadosa 152 és 160 közötti, vagyis Albert Einsteinéhez mérhető.

"Nagy büszkeség, de nagy felelősség is egyben" - mondta az apa, Roberto Ramírez azzal kapcsolatban, hogy fia a világ egyik legrangosabb egyetemére tart.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu