Paplannal és busójárással hódítottak a tervezők

Az árvízi helyzet miatt két héttel elhalasztott Gombold újra! döntőn 13 minikollekciót vonultattak fel szombat este.
Kora este cseh, szlovák és lengyel divattervezők mutatták be a régió divatját a Millenárison a Central European Fashion Days keretében, hogy aztán kilenc órától az idei Gombold újra! verseny indulói izgulhassanak: a Newcomer és Old Hands – azaz újonc és tapasztalt öreg róka – kategória indulói.  

Az öt darabból álló kollekciók DJ Bootsie zenéjére vonulhattak fel: az Oldhands kategóriának két döntőse volt, Tomcsányi Dóri és a NUBU. Az utóbbié, azaz a Garam Judit, Kovács Adél és Hajdu Anett alkotta trióé lett ennek a kategóriának a fődíja, amely részvétel a Párizsi Divathét ZipZone Showroomjában egymillió forint értékű anyagvásárlási lehetőséggel, valamint a Kézmű által gyártott 15-20 darabos kollekcióval. A NUBU győztes ruháin a szőrme és a sötét színek domináltak.

A Newcomer kategóriában Csík Orsolya vihette haza a fődíjat, ami arculattervezésből, egy cseh szakvásáron való megjelenésből és egy Nanushkánál eltölthető gyakorlatból áll.

A kiegészítők közt táskák és kalapok hódítottak: az újoncok sorában Kovács Ágnes táskái vitték el a pálmát, ő a gyakorlatát Anh Tuannál töltheti. Az Oldhands kategóriában Erdei Virág Ildikó kalapjai győztek: az ő kollekcióját is bemutatják majd Párizsban, a Kézmű gyártásában.

Kevesen terveztek ruhákat férfiaknak a döntősök közül: egy kollekció mellett csak egyetlen férfiruha vonult fel a kifutón. A divat mellett a jótékonyságnak is nagy szerep jutott az estén: a megvásárolt belépőkből származó bevétel is jótékony célt szolgált, és az árvízkárosultaknak is gyűjtöttek az eseményen.

INER ruháin a pulikutyás motívumok domináltak

 

A különdíjasok

BP Clothing – Wonder-ground.
Black BoxConceptStore – Kovács Ágnes.
Brody House – Tomcsányi Dóri, Nagy Adrienn, INER, Bozsik Szilvia.
JeSuisBelle – Veszprémi Gabriella.
Lucia Divatakadémia – Pusztai Judit.
Memories of Hungary – Bozsók Szilvia és az INER.
Mono fashion – Szűcs Ágnes.
OurStyleBoutique – Demeter Lilla.
WAMP – Pusztai Judit.
wonderLAB – Veszprémi Gabriella és Jani Zsuzsa.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu