Megint Oprah a legbefolyásosabb

Két év után megint Oprah Winfrey vezeti a legbefolyásosabb hírességeknek a Forbes magazin által összeállított tízes toplistáját, amelyen több nő szerepel, mint férfi.
Az egykori népszerű televíziós talkshow-háziasszony, aki ma már saját tévécsatornát működtet, ötödször került a Forbes listájának élére. Oprah mögött Lady Gaga következik, az énekesnőt pedig Steven Spielberg filmrendező követi. Az első öt befolyásos személyiség között még Beyoncé és Madonna szerepel.

Csupán három híresség akad, aki 1999 óta minden évben rajta van a magazin által a száz legbefolyásosabbnak tartott személyiség listáján: Oprah, Howard Stern és Steven Spielberg - mondta el Dorothy Pomerantz, a forbes.com munkatársa. A tavalyi rangsort Jennifer Lopez vezette, aki most a 12. helyen áll.

A 2012 júniusa óta eltelt egy évben Oprah 77 millió dollárt keresett. Madonna jóval többet kasszírozott: összesen 125 millió dollár volt a bevétele, de a Forbes szerint Winfreyt hollywoodi pozíciója, valamint a nyomtatott sajtóban, a televízióban és a közösségi médiában elfoglalt helye repíti mégis a toplista csúcsára.

Lady Gaga ugyan csípőműtétje miatt egy turnéja félbehagyására kényszerült, mégis 80 millió dollárt keresett az elmúlt 12 hónapban. A bevétel és rajongói népes hada, hatásos közösségi médiabeli jelenléte biztosítja számára a második helyet - magyarázta Pomerantz.

Spielberg bevétele százmillió dollárra rúgott az utóbbi egy évben, a férfiak közül ő vívta ki magának a legjobb helyezést a Forbes-listán. Az első tíz közé Bon Jovi hetedikként, a teniszsztár Roger Federer nyolcadikként, Justin Bieber - a rangsor legfiatalabbja - pedig kilencedikként futott be.

A 23 esztendős énekesnő, Taylor Swift hatodikként szerepel a rangsorban, az Emmy-díjas Ellen DeGeneres műsorvezető pedig a tizedik helyezést csípte el.

A teljes lista a www.forbes.com/celebs címen olvasható.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu