Depardieu örökre francia marad

Óriási félreértésként jellemezte az orosz állampolgársága körül kialakult felhajtást Gérard Depardieu egy francia lapnak adott interjújában, amelyben elmondta, még mindig szereti Franciaországot, örökre francia marad, habár "szabad embernek" érzi magát egész Európában.
"Soha nem hagytam el Franciaországot. Nem hagyom magam határok közé zárni... Szabad ember vagyok. Egész Európában otthon érzem magam" - fogalmazott a 64 éves filmcsillag a Le Figaro Magazine című lapban.

Depardieu egyúttal óriási félreértésnek nevezte a vitát, amely azt követően alakult ki, hogy bejelentette: Belgiumba költözik a szocialista francia kormánynak a gazdagokra kiróni tervezett 75 százalékos adója miatt. Később ezt csak tetézte, hogy a színész januárban orosz útlevelet kapott.

"Még mindig szeretem Franciaországot. Az a hazám. Részben ott élek, éttermeim vannak ott, amelyekben több mint nyolcvanan dolgoznak" - taglalta. A maga részéről reméli, hogy költözésével jelezni tudta a magas adókkal szembeni tiltakozását, és most már csak a jövőbe tekint.

Depardieu tavaly a második legjobban kereső színész volt Franciaországban: a Le Figaro becslése szerint 3 millió dolláros összeget keresett négy filmmel.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu