Pekingben is tombol az óriásgumikacsa-láz

A fővárosba is elért a Kína-szerte tomboló óriásgumikacsa-láz - két hónapra Pekingnek is saját állata lesz, nagyobb az eredeti, hongkongi alkotásnál is.
A pekingi kacsa - ez alkalommal nem a híres étel - szeptember elején érkezik a fővárosba, először annak a Fengtaj kerületében lévő Garden Expo tavába, majd innen kerül tovább a turisták kedvelt célpontjául is számító nyári palota, Kunmin tavába.

Az élénksárga, felfújható kacsa 18 méter magas lesz, másfél méterrel nagyobb az eredeti, hongkongi alkotásnál. A holland Florentijn Hofman tervezte, és május elején érkezett Hongkongba, 12 világváros - köztük Oszaka, Sydney és Auckland - meglátogatása után.

Az óriás gumikacsa rendkívüli népszerűségnek örvend a kínai lakosság körében, számos kínai nagyváros számos formában másolta, így többek közt a dél-kínai Sencsenben, a kelet-kínai Hangcsouban vagy az észak-kínai Tiencsinben is feltűnt a helyi vizeken.

A hét eleje óta Sanghajnak is saját óriáskacsája van: a Huangpu folyón úszó állat ugyanakkor nem gumiból készült, egy helyi kompot alakítottak át kacsaformájúvá.

A sárga kacsa körül egész kultusz alakult ki a kínai nagyvárosokban: plüssállat formájában, bélyegeken, képeslapokon, sőt festményeken és pólókon is megjelenik.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu