Németországig terjed majd a minivilágunk

Várhatóan jövő májusban nyílik meg a fővárosban a Miniversum nevű terepasztal-kiállítás, amely családoknak és turistáknak kínál látványos kikapcsolódást.
A 300 négyzetméteres terepasztalon nemcsak vonatok és más járművek közlekednek majd, hanem magyarországi, ausztriai és németországi helyszínek miniatűr mását is felépítik.

A többi között elkészítik 1:87 méretarányban a fővárosi Hősök terét, a Városligetet, az Andrássy utat és a belvárost, valamint a János hegyet, de bemutatják Tata, Pannonhalma, Győr, Nagycenk és Sopron jellegzetességeit is.

A vasútmodellek működtetésében a látogatók is részt vehetnek, a terepasztal egyes pontjain gombok segítségével hozhatnak működésbe egyes járműveket. A látványos bemutatót ismeretterjesztő információk egészítik ki, de a tervek szerint a játszóházban a gyerekek maguk is létrehozhatják saját miniatűr világukat.


Fotó: Kálló Péter
 

A terepasztal számokban

- 100 vonat lesz mozog folyamatosan a 400 váltóval és 30 alagúttal felszerelt vasúti síneken.

- 2000 személyautó, 300 busz és teherautó vesz részt a közlekedésben, a terepasztalon 3000 miniatűr figurát, 5000 fát és 1000 utcai lámpát helyeznek el.

- 15 kilométer kábelt, 20 ezer csavart, 5 tonna faanyagot és 1,5 gipszet használnak az építkezéshez, a sínek ágyazatához 100 kilogramm kavicsra lesz szükség.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu