Milliókat adtak Moss fotóiért

Kétmillió euróért (590 millió forintért) keltek el Kate Moss szupermodell fotói a Christie's szerdai árverésén Londonban. Az eredmény nagyjából megfelelt az előzetesen várakozásoknak.
Moss 14 évesen, a nyolcvanas évek végén hódította meg a világ kifutóit, és a kilencvenes évekre az egyik legkeresettebb szupermodellé vált. Steven Kleintől Mario Testinón át Peter Lindbergh-ig sok neves fotós múzsája volt. A Christie's szerdán a sztár legismertebb képeiből bocsátott kalapács alá 58-at.

Allen Jones brit popartművész „A model Model” című, kifejezetten az árverésre készített életnagyságú, üvegszálas kompozitból megformált Moss-szobráért 159 ezer eurót (közel 48 millió forintot) fizetett ki egy licitáló.

Az árverésre került fotók Gert Elfering német gyűjtő kollekciójából kerültek ki. A korábban szintén fotósként dolgozó Elfering alapította a berlini Camerawork galériát.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan