A világ legnagyobb papírrepülője

Német egyetemistáknak sikerült megalkotniuk a világ legnagyobb papírrepülőjét, amely 18 méteres utat tett meg a levegőben.
A braunschweigi műszaki egyetem hallgatói egy csarnokban építették már hónapok óta a papírrepülőt, amelynek súlya 24 kilogramm. A "papírcsoda" egy tíz méter hosszú, majdnem 2,5 méter magas emelvényen készült annak érdekében, hogy fel is tudjon emelkedni.

A repülőt nyolcan emelték a magasba, egy résztvevő pedig futott vele, hogy a levegőbe emelkedve lendületet vehessen a gép. A papírrepülő végül 18 métert szállt a braunschweigi csarnokban, a németek ezzel Guinness-rekordot állítottak fel.

Hónapokig készült

A repülőt kilenc hallgató, négy tudományos szakember és egy segítő készítette már hónapok óta. A résztvevőknek a rekordra való felkészülés nemcsak jó móka, hanem komoly tudományos munka is volt - emelte ki a Elisabeth Hoffmann, az egyetem szóvivője a szombati rekord hitelesítése után.

2400 órányi munkát vett igénybe

A világ legnagyobb, repülésre is képes papírrepülőjének megalkotása 2400 órányi munkát vett igénybe. Az építőcsapat 70 négyzetméternyi papírt, 500 tubus univerzális ragasztót és 200 üvegnyi pillanatragasztót használt fel a papírrepülőhöz.

A braunschweigi egyetemistáknak nem ez volt az első rekordkísérlete: tavaly novemberben kicsivel az eldobás után esett le papírrepülőjük.
A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan