Bear Grylls visszatér

Bear ma visszatér a képernyőre, és olyan érdekességeket árul el magáról, amit eddig kevesen tudhattak róla.
Két év kihagyás után  két műsorral tér vissza a Discovery Channel képernyőjére a túlélés szakértője: ma estétől látható a hétköznapi emberek túlélési történeteit bemutató „Bear Grylls: kiút a pokolból”, és novemberben kerül műsorra a „Bear Grylls: túlélőpróba”, amelyben tíz csapat versenyez, hogy kiderüljön, ki az igazi túlélő. Ezek kapcsán árult el a 39 éves Bear néhány érdekességet önmagáról. 

– Az önéletrajzi könyvem, a „Tűzön-vízen át” tavaly az olvasókra a legnagyobb hatást gyakorló könyv lett – mondja Grylls, aki 23 évesen, a legfiatalabb britként hódította meg a Mount Everestet. Túléléshez szükséges ismereteit a különleges katonai alakulat, az SAS kötelékében szerezte. Saját bevallása szerint az is sokat segít, hogy kétkezes, ami a vadonban praktikus lehet. 

Három gyermeke van: Jesse, Marraduke és Huckleberry. Velük és feleségével, Sarah-val sok időt tölt. Legidősebb fiát, Jesset már hároméves korában elvitte siklóernyőzni. – Egyáltalán nem láttam félelmet a szemében, csak azt, hogy nagyon élvezi, amit csinálunk – mondja Bear, aki annak ellenére, hogy a természetben tölti legtöbb idejét, szereti a nyugodt otthoni estéket. Ilyenkor együtt fürdik a család, zongorázik, esetleg gitározik a családfő, aki maga megy gyermekeiért az iskolába, ha teheti. Egy fekete londoni taxival jár. Amikor pedig egy kis nyugalomra vágyik, walesi házába megy. 

A túlélő-specialistának gyakran feltesznek furcsa kérdéseket is. – Gyakran kérdezik tőlem, hogy otthon is bogarakat eszem-e. Természetesen nem! A család mindenek előtt áll nálam, a gyerekek és a feleségem fotóját a cipőmbe dugva viszem magammal mindenhova.

Az edzés egyáltalán nem akkora része életének, mint amekkorának hinnénk: heti hat napot edz, de egy alkalommal csak fél órát.

Van, aki nagyon kemény fickónak vélné Beart a külseje alapján. – Amikor sikerült megmásznom a Mount Everestet, sírtam, mint egy kisbaba. A hitem adja a legtöbb erőt – mondja. Naponta imádkozik családjával, és nem változott meg a hírnév hatására: ugyanazok a barátai ma is, akik nyolcévesen voltak. 

Két példaképe van: Roger Federer teniszező és saját, már elhunyt édesapja, aki megtanította hegyet mászni. Apjától tanulta azt is, hogy ne hagyja senkinek ellopni az álmait, eszerint él azóta is.
 

NÉVJEGY - Bear Grylls

• 39 éves, születési neve Edward Michael Grylls.

• Édesapja Sir Michael Grylls politikus volt, az Etonon és a London Universityn tanult.

• Az SAS-nél három évet szolgált, majd extrém sporttal is kapcsolatos
világrekordokat döntött meg egymás után.

• 2005 óta szerepel tévéműsorokban.

• Egy lakóhajón él családjával a Temzén.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu