Nem a neten szervezünk esküvőt

Az online alkalmazásokat egyelőre nem veszik igénybe a házasulandók.
Bár akad olyan jegyespár, akik blogot vezetnek a nagy nap előkészületeiről, és néhányan elektronikus meghívót küldenek, még az a jellemzőbb, hogy az offline világban intézzük az esküvői előkészületeket. A Kutatópont közvélemény-kutatásából kiderült: a válaszadók 78%-a járt esküvőn az elmúlt 10 évben, 22%-a pedig az elmúlt egy évben. Az átadott ajándékok vagy az annak szánt pénz értéke 10 ezer és 50 ezer forint közt van.

A nászajándék-vásárlás praktikus összehangolásával kevesen találkoztak még. A kutatás résztvevőinek csak 14%-a volt olyan esküvőn, ahol egy netes oldalon megadott listából választhattak ajándékot a meghívottak.

Online esküvőszervező alkalmazásokat – meghívótervezőt vagy naptárt – kevesen vesznek igénybe: csak 15% járt olyan esküvőn, ahol ilyet használtak. Legnagyobb számban a diplomások találkoztak már ezzel a megoldással.

Az esküvő előkészületeit taglaló blog ugyanakkor csak 8%-nál fordult elő. Ennél jóval többen használják az internetet az élmények esküvő utáni megosztására: 32% találkozott olyan esküvővel, melynek képeit később online albumban tekinthették meg.

A házasság intézménye

A nagy többség (80 százalék) nem tartja előfeltételnek a házasság intézményét ahhoz, hogy kiteljesedett életet éljen az ember.

A megkérdezettek fele véli úgy, hogy házasságot kötni társadalmi elvárás.

42 százalék tartja fontosnak az egyházi szertartást.

Milyen nászajándékot ad?

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu