Eladók a John Lennonra vonatkozó iskolai naplóbejegyzések

Eladók a John Lennonra vonatkozó iskolai naplóbejegyzések, amelyek szerint a Beatles későbbi tagja pimasz kölyök és az osztály bohóca volt.
A liverpooli Quarry Bank középiskola egykori diákjával kapcsolatos beírások november 22-én kerülnek kalapács alá a TracksAuction.com internetes aukciósháznál. A naplólapokat olvasva kiderül: a tanároknak gyakran meggyűlt a bajuk Lennonnal, aki hol azért kapott megrovást, mert beszélgetett, hol azért, mert zavarta az órát. Lustaságáról is megemlékeztek az osztálynaplóban, de előfordult, hogy verekedett a teremben, és ezért kapott beírást. Tanárai még a szabotázs szót is használták vele kapcsolatban.

A bejegyzések az 1955-1956-os tanévből, John Lennon 15 éves korából valók. A liverpooli kölyök 1957-ben ismerkedett meg Paul McCartneyval, attól kezdve csak a zenével foglalkoztak.

A középiskola naplóit az 1970-es évek vége felé meg kellett volna semmisíteni, mert a helyiség, ahol tárolták őket, másra kellett. A felszámolással megbízott tanár azonban eltette a Lennonra vonatkozó oldalakat, amelyek becslések szerint darabonként most 3000 fontért kelhetnek el.

John Lennon 1980-ban merénylet áldozata lett New Yorkban.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu