Repülő ruhát öltött új albuma bemutatóján Lady Gaga

Lady Gaga amerikai énekesnő a "világ első repülő ruháját" öltötte magára ARTPOP című negyedik stúdióalbumának vasárnapi bemutatóján New Yorkban.
Az amerikai popdívát egy fehér színben pompázó, különös szerkezet emelte a magasba a lemezbemutatónak otthont adó brooklyni raktárépületben. A Gaga által Volantis néven emlegetett toalett, amelyet a helyszínen erősítettek rá az énekesnőre, néhány centiméterre emelte a talajtól viselőjét. Gaga a "kreativitás csodálatos nagykövetének" nevezte a Volantist és elmondta, hogy, bár legújabb high tech öltözéke "egy jármű, alapvetően az ő lényének metaforája".

A vasárnapi rendezvény csupán egy részlete volt az énekesnő ARTPOP című új albumának egyesült államokbeli megjelenését beharangozó eseménysorozatnak. A korong hétfőn került az amerikai lemezboltok polcaira, az előadó csípősérülése miatti csúszást követően. Gaga szerint az új lemez "ünneplés és költői zenei utazás" is egyben, amelyet "az érettség és a felelősség hiánya" hat át. Mint hozzátette, "az album kissé kaotikus, némi matematikával és fizikával fűszerezve", ami véleménye szerint nagyszerűen illik a repülő ruhához.

A New York-i születésű 27 éves előadó - akit a Forbes magazin a legjobban kereső harminc éven aluli zenésznek választott 80 millió dolláros tavalyi bevételével - az amerikai kortárs művésszel, Jeff Koons-szal karöltve álmodta meg az új lemez dizájnját.

Koons tervezte az album borítóját és számos alkotást készített a lemez népszerűsítéséhez, köztük monumentális szobrokat, amelyeket a vasárnapi rendezvényen mutattak be. Az alkotások egyike az ARTPOP borítóját idézi, az ülő Lady Gagát örökíti meg, lábai közt egy hatalmas fényes felületű kék golyóval.
Az új albumról származó első kislemez, az Applause, augusztus 12-én jelent meg és a negyedik helyig jutott az amerikai Billboard Hot 100-as listán.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu