Hatvan órát élt túl a tengeren sodródva

Hatvan órán át sodródott a nyílt tengeren egy koporsófedélbe kapaszkodva egy úszni nem tudó tajvani férfi, akit angolnaivadék-halászat közben ragadtak el erős hullámok pénteken.
A 42 éves fémmunkás, aki a kelet-tajvani Hualien megyében kereset-kiegészítésképpen gázolt a sekély tengerben angolnaivadékokra vadászva, 75 kilométerrel odébb, Taitung megyében sodródott partra vasárnap. Az orvosok csodával határosnak minősítették megmenekülését.

Az úszni nem tudó Ceng Lien Fát már-már elnyelték a hullámok, amikor sikerült belekapaszkodnia, mint később kiderült, egy fakoporsó fedelébe. Balszerencséjére nem haladt el közelében egyetlen hajó sem, amely felvehette volna. Öntudatát végig sikerült megőriznie az élelem és ivóvíz hiánya ellenére, s már csak a partra vetődés után veszítette eszméletét. Az orvosok enyhébb kiszáradáson és karduzzanatokon kívül súlyosabb egészségkárosodást nem találtak nála.

A férfi azt mondta, azért keresett magának másodállást, mert jegyese hamarosan világra hozza első gyermeküket. A szerencsés kimenetelű tengeri odüsszeia után megígérte menyasszonyának, hogy soha többé nem halászik angolnára. A kelet-tajvani parti őrség szerint négy héten belül Ceng a negyedik angolnaivadék-halász, akit váratlan erősségű hullámok magukkal sodortak. A másik három áldozat máig sem került elő.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu