Teknős előzött meg nyulat egy síversenyen

Teknős előzött meg nyulat egy kínai sípályán a házi kedvencek és gazdik számára rendezett lesiklóversenyen.
A nyúlnak ugyanis nagyobb kedve támadt ugrálni, mint gazdája utasításait fegyelmezetten betartani. A bizarr síversenyt egy Honan tartománybeli sípályán tartották. Negyvenen indultak a futamon, köztük kutyák, macskák, egy kakas és egy sárga kacsa is, ám a győztes nevéről nem érkezett hír.

A kis állatok utazhattak a gazda sílécén vagy szánkón, de pórázon is vezethették őket, míg tulajdonosuk síelt - adta hírül a CNS kínai hírügynökség kedden. A teknős, amelynek a verseny miatt meg kellett szakítania téli álmát, a harmadik helyen érkezett a célba. Röviddel a célvonalig gazdája sílécein utazott, a nyúl ellenben hosszú pórázon ugrabugrált, és eszében sem volt követni a gazda parancsait, ezért orrhosszal előtte ért a célba a páncélos hüllő megidézve ezzel Aiszóposz állatmeséjét.

Piros sállal a nyakán versenyzett az a sárga kacsa, melynek kitartása a nézők csodálatát váltotta ki, bár a szárnyas utolsóként bukdácsolt át a célvonalon.
Kínában az utóbbi években egyre népszerűbb a síelés, az ország hideg, északi térségében számos sípálya épült, és pályáznak a 2022-es téli olimpia megrendezésére is.

További részletek és fotókatitt talál!

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu