Újra bajban Dennis, a komisz

Botrányos phenjani útja után elvonókúrára vonult el a hajdani NBA-sztár.
Dennis Rodman ügynöke megerősítette, hogy az ötszörös NBA-bajnok 28-30 napos elvonókúrán vesz részt New Jersey-ben. Darren Prince szerint az 52 éves sportoló „meglehetősen rossz érzelmi állapotba került” azt követően, hogy hazatért minapi észak-koreai látogatásáról. Rodman Kim Dzsong Un – vélhetően – 31. születésnapja alkalmából járt Phenjanban, és alkalmi társulatával gálameccsel szórakoztatta a kosárbolond diktátort. Rodmant már a hakni alatt kemény kritikák érték. Nemcsak a Fehér Ház, az NBA is elhatárolódott tőle.

Darren Prince szerint ügyfele a rá nehezedő nyomás elől menekült az ivásba, de most annyit vedelt, hogy „ez még minket is megdöbbentett”.  Pedig az évtizedek során Rodman környezete megedződhetett, hiszen a kosaras már jó néhány rehabot végigcsinált. Igaz, a tivornyázással a kezelések alatt sem állt le.

Észak-Koreában is sűrűn a pohár fenekére nézett. Utólag azt is a részegségével magyarázta, hogy élő adásban küldte el a fenébe a CNN riporterét, aki azt kérdezte tőle, nem járna-e közben Kimnél a tavaly 15 év kényszermunkára ítélt amerikai misszionárius, Kenneth Bae ügyében. Állítólag akkor sem volt józan, amikor a phenjani sportcsarnokot megtöltő 14 ezer néző előtt a Happy Birthdayt énekelte Kimnek.

Rodman tavaly februárban kosárlabdameccset nézett Kim Dzsong Unnal (Fotó: Getty Images)


Egyes kommentátorok „kosárlabda-diplomáciaként” emlegetik phenjani útjait, de Rodman könnyezve tagadta a pekingi reptéren, hogy politikai missziót teljesítene: „Sem az elnök, sem nagykövet nem vagyok, én Dennis Rodman vagyok.” John McCain republikánus szenátor nyersebben fogalmazott: „Egyszerűen egy idióta.”

Az amerikai kosárliga, az NBA igazgatója, David Stern szerint kizárólag a pénz motiválta Rodmant, ám Darren Prince cáfolta, hogy Phenjan fizetett volna az amerikai exkosarasnak és truppjának. Az ügynök azt állította, a kiruccanást egy ír fogadóiroda finanszírozta. 
 

Vizsgálják az ügyet

10.000 dollár értékű ajándékot vitt állítólag legutóbb Phenjanba, s ha beigazolódik, hogy vétett a vámszabályok ellen, 20 év börtönt is kaphat.

Ott volt a Vatikánban, amikor március 13-án Ferenc pápát megválasztották (Fotó: Getty Images)


2011-ben bekerült a Naismith Memorial Hall of Fame-be (Fotó: Getty Images)

 

NÉVJEGY - Dennis Keith Rodman

Fotó: Getty Images
Született: 1961. május 13., Trenton, USA

NBA-klubjai: Detroit, San Antonio, Chicago, Los Angeles Lakers, Dallas

Fő sikerei: 5x bajnok, 2x NBA All-Star, 2x az évad védekező játékosa, 7x lepattanóbajnok

Noha Féreg a beceneve, ennis Rodman valójában egy igazi bohóc. Zseniálisan lepattanózott és védekezett, támadásban viszont középszerű volt. Amivel igazán kitűnt, az az extravaganciája: a testét teletetováltatta, a haja színét folyamatosan változtatta és teleszurkálta magát piercingekkel. Botrányos nőügyeivel tele volt a bulvársajtó, skalpjai között van Madonna és Carmen Electra is.

Filmezett, aját vodkamárkát dobott piacra, írt gyerekmesét és önéletrajzot. Nemcsak rajong a pankrációért, maga is a kötelek közé lépett. Hogy támogassa a PETA állatvédő szervezetet, meztelenül fotóztatta magát.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu