Magától tanult meg spanyolul egy hároméves kislány

Sokat olvas és szülei iPadje segítségével magától tanult meg spanyolul egy hároméves arizonai kislány, akit a helyi Mensa-szervezet 160 feletti IQ-val vett fel tagjai közé.
Alexis Martin, aki Queen Creek külvárosában él a szüleivel, a kiugróan magas intelligenciával rendelkező tagokat magában foglaló szervezet, a Mensa arizonai ágának legfiatalabb tagja. A gyerek még óvodába sem jár, de már egy ötödikes színvonalán olvas.

Édesapja, Ian Martin a helyi televíziónak nyilatkozva elmondta: egyéves kora táján fedezték fel, hogy Alexisnek különleges képességei vannak. Az tűnt fel a családnak, hogy pontosan meg tudta ismételni a mesét, amellyel előző este elaltatták. Aztán kétévesen már olvasni is elkezdett.

Apja azt is elmesélte, hogy miután a kislány egy új szót megtanul, soha többé nem használja azt helytelen szövegkörnyezetben.

Az Egyesült Államokban 3300 18 éven aluli Mensa-tagot tartanak nyilván, a felnőttek közül pedig országszerte 56 ezren tartoznak a kimagasló intelligenciával rendelkezők csoportjába.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu