Tízméteres bálnát fogott egy tunéziai halász

Tízméteres bálna akadt egy tunéziai halász hálójába vasárnap. „Először azt hittem, egy autó lökhárítója az, de aztán megláttam a bálna uszonyát” - mondta el a 24 éves halász, Bilel Dzsarbi.
Az állat láthatóan már haldoklott, amikor a hálóba akadt. Dzsarbi a tetemet Szídi-Bú-Szaíd kikötőjébe vitte, ahol azonnal nagy látványossággá vált.

„Három vagy négy méteres bálnát láttunk már, de ez az első ilyen hatalmas példány” - mondta el a parti őrség képviselője. A kifogott tízméteres bálna 7-8 tonnát nyomott.

A halász el akarta adni a bálna húsát, hogy megtérüljön a köteleit és hálóját ért kára, a kutatók azonban előbb megvizsgálják az állatot és azután döntenek arról, mi legyen a tetemmel.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan