A kerekek között utazott a repülőn

A repülőgép kerekei között, a futómű-házban tette meg az utat sértetlenül Kaliforniából a Hawaii-szigetekre egy 16 éves potyautas - közölte vasárnap (helyi idő szerint) az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
A tájékoztatás szerint a repülőgép a Csendes-óceán felett haladt 11.500 méteres magasságban, a fiú a hideg és oxigénhiányos közegben élte túl az utazást.

Tom Simon, az FBI szóvivője Honolulun elmondta, hogy a tinédzsert a kifutópályán fedezték fel Maui Hawaii második legnagyobb szigetének, Maui repülőterén. Nem volt nála semmilyen okmány.

A fiú egy családi vitát követően szökött el otthonról. A kaliforniai San José repülőtér térfigyelő kamerájának felvétele is megerősítette, hogy a kerítést átmászva jutott a Hawaiian Airlines légitársaság 45-ös számú járatának gépéhez, ahol vasárnap reggel elbújt a kerekek között. Az ötórás út nagyobbik részében nem volt eszméleténél. Nem is emlékezett az utazás körülményeire, amikor kikérdezték.

Az FBI szóvivője szerint "bámulatos, hogy túlélte" az utazást. A hatóságok nem emeltek vádat ellene és átadták a helyi gyermekvédelmi szolgálatnak.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu