RETRO RÁDIÓ

„Újra futballistának éreztem magam” - megható szavakkal emlékezett szenzációs visszatérésére Christian Eriksen





Christian Eriksen úgy fogalmazott, újra futballistának érezte magát, mivel szombaton góllal tért vissza a dán válogatottba.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.27.
megható

A dánok 4-2-re kikaptak a hollandoktól az Amszterdamban rendezett barátságos mérkőzésen. A 30 éves középpályás a szünetben állt be pályafutása 110. válogatott meccsén, és két perc sem kellett hozzá, hogy a hálóba találjon. A 74. percben megint eredményes lehetett volna, ám a kapufát találta el.

Sok időt töltöttem távol a válogatottól, de most újra futballistának éreztem magam. Nagyon örülök, hogy visszatérhettem. A gólszerzés csak a ráadás, de csodálatos érzés volt, már nagyon vártam” - nyilatkozta.

Eriksen a részben budapesti rendezésű tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén szívmegállás miatt összeesett a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően újra tudták éleszteni, és megmentették az életét. A beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, majd hazatért.

Az olasz bajnoki címvédő Internazionale decemberben felbontotta a szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmus-szabályozót ültettek be a szervezetébe. Eriksen decemberben kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert az idei katari világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni, majd január 31-én az angol Premier League-ben szereplő Brentford csapatába igazolt.

A játékos szombat este megköszönte a kedves fogadtatást, hiszen az amszterdami közönség ovációja közepette lépett pályára a szünet után. A sportszerű gesztust az is magyarázza, hogy korábban öt sikeres idényt töltött az Ajax csapatánál.

Örülök, hogy hozzám került a labda, csodálatos érzés volt, hogy így sikerült a befejezés. Tökéletes módja volt a visszatérésnek. Nagyszerű, hogy gólt szereztem, de sajnálom, hogy a második nem ment be” - nyilatkozta.

Eriksen hozzátette, már nagyon várja a novemberben és decemberben sorra kerülő világbajnokságot, de addig még sok meccsük van, és elsősorban azokra kell összpontosítania.

A dánok kedden Szerbiát fogadják barátságos mérkőzésen.





Ezeket olvastad már?
Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás