Megint London a világ divatfővárosa

Az internet- és médiafigyelem alapján osztott címet második éve hódította el New York elől.
A világ divatfővárosainak rangsorát a New York-i Divathét nyitányán, csütörtökön tette közzé a Global Language Monitor (GLM). Az austini médiaelemző cég elnöke, Paul Payack szerint a brit fővárosnak Vilmos herceg felesége, Kate Middleton és a Londonban megrendezett olimpia is a kezére játszott abban, hogy ismét sikerült megelőznie New Yorkot.
"Kate Middleton hihetetlenül befolyásosnak bizonyult a brit divatvilágban" - jelentette ki Payack, hozzáfűzve, hogy egy friss felmérés szerint hatása dollármilliókkal növelte az eladásokat.

A divat szempontjából legfontosabb első ötven város rangsorában New Yorkot Barcelona, Párizs és Madrid követi. A tíz toplistás közé pedig Róma, Sao Paulo, Milánó, Los Angeles és Berlin is bejutott. Payack elismerte, hogy Párizs az első a divatvilágban, ugyanakkor a médiafigyelem szempontjából hátrébb szorult.

Ázsia divatközpontja Hongkong, bár a metropolisz tavaly óta hat helyet esett vissza a rangsorban, és jelenleg a 12. Az afrikai városok közül Johannesburg érte el a legjobb, 18. helyezést, a Közel-Keleten pedig a 28-dikként jegyzett Dubaj lett a divatfőváros.

A Global Monitoring Company az internetet, a blogoszférát, valamint a világ vezető 175 ezer nyomtatott és elektronikus médiumát, továbbá egyéb forrásokat is elemezve állította össze az idei rangsort.

Cikk ajánló

 • Roham a mosógépekért

  Legjobb esetben is legfeljebb 20 ezer háztartásba kerülhet támogatott, energiatakarékosabb készülék.

 • Öröm és üröm a Balatonnál

  A statisztikák szerint újra felfedeztük a Balatont, de a tóparti kereskedők mást látnak.

 • A legjobb balatoni strandok

  A legtöbb pontot idén a balatongyöröki strand gyűjtötte be.

 • Színcity

  Kortárs művészek festenek egy hónapon át budapesti tűzfalakra.

 • Levendulázz!

  Bár csaknem egy évszázada honos Tihanyban a levendula, az elmúlt pár év alatt valóságos levendulaláz lett úrrá a félszigeten.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan