Megint London a világ divatfővárosa

Az internet- és médiafigyelem alapján osztott címet második éve hódította el New York elől.
A világ divatfővárosainak rangsorát a New York-i Divathét nyitányán, csütörtökön tette közzé a Global Language Monitor (GLM). Az austini médiaelemző cég elnöke, Paul Payack szerint a brit fővárosnak Vilmos herceg felesége, Kate Middleton és a Londonban megrendezett olimpia is a kezére játszott abban, hogy ismét sikerült megelőznie New Yorkot.
"Kate Middleton hihetetlenül befolyásosnak bizonyult a brit divatvilágban" - jelentette ki Payack, hozzáfűzve, hogy egy friss felmérés szerint hatása dollármilliókkal növelte az eladásokat.

A divat szempontjából legfontosabb első ötven város rangsorában New Yorkot Barcelona, Párizs és Madrid követi. A tíz toplistás közé pedig Róma, Sao Paulo, Milánó, Los Angeles és Berlin is bejutott. Payack elismerte, hogy Párizs az első a divatvilágban, ugyanakkor a médiafigyelem szempontjából hátrébb szorult.

Ázsia divatközpontja Hongkong, bár a metropolisz tavaly óta hat helyet esett vissza a rangsorban, és jelenleg a 12. Az afrikai városok közül Johannesburg érte el a legjobb, 18. helyezést, a Közel-Keleten pedig a 28-dikként jegyzett Dubaj lett a divatfőváros.

A Global Monitoring Company az internetet, a blogoszférát, valamint a világ vezető 175 ezer nyomtatott és elektronikus médiumát, továbbá egyéb forrásokat is elemezve állította össze az idei rangsort.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu