Öltek a szamarak, Demcsák röhögött

Gyorsan lekeverték a TV2 csütörtök reggeli Mokkájában Demcsák Zsuzsát, amiért  hangos röhögésben tört ki egy riport felkonferálásakor. Nem tiltott a vidámság a reggeli műsorban, bár valljuk be, akkor és ott nem volt helyénvaló.
A műsorvezető ugyanis épp azt a riportot konferálta volna föl, amely arról szólt, hogy egy magyarszecsődi nyugdíjast halálra harapott két szamár. Már ez is igen humorosnak tűnt Demcsák számára, ám amikor odáig ért, hogy az állatok hátulról támadtak rá a Sándorként említett emberre, akkor már nem tudta visszafogni a jókedvét.

Nyilván kellemes asszociációkat idézett fel benne a helyzet, maga elé képzelte, milyen az, ha hátulról támadnak. Az eset azonban nem mindenki számára annyira vicces, a 65 éves nyugdíjas például egyáltalán nem nevetett, ehelyett fogta magát és belehalt: a megvadult állatok ugyanis szó szerint széttépték áldozatukat, akinek egyébként csupán annyi volt a bűne, hogy a motorjával épp hazafelé tartott, amikor a szamarak leszedték a járművéről.

A csacsik, ezt Demcsáknak persze nem kell tudnia, távolról sem annyira kedves és szelíd jószágok, amint az a köztudatban róluk él. Vadak, és kiszámíthatatlanok, ha olyanjuk van, akkor harapnak és rúgnak, szemben a lóval, amely csak igen ritkán vetemedik ilyesmire.

Mindezt persze nem kötelező tudnia egy műsorvezetőnek, különösen nem munkaköri kötelessége a szamarak természetének ismerete. Egy kis emberség és együttérzés ettől még szorulhatott volna Demcsákba, igaz, ezt nem tanítják az újságíróstúdiókban. Pedig, mint példánk is mutatja, lenne rá igény: az idős embert ugyanis olyan csúnyán elintézték a szamarak, hogy feleségének és lányának azt tanácsolták, ne nézzék meg a halottat, mert nem szép látvány.

Nem is nézték meg, mert azt szerették volna, ha olyannak marad meg az emlékeikben, amilyen életében volt: családapa és férj - nem pedig az, ami maradt belőle: egy letépett kezű halott ember.

Demcsáknak nem először gyűlt meg a baja a szamarakkal, vidámságra hajlamos személyisége már máskor is nevetésre ingerelte – javára írandó, hogy akkor nem halt meg senki. Tavaly novemberben pedig a szarvasok szerelmi életéről volt egy kis beszélgetés, ez is nagyon tetszett Demcsáknak, majd megfulladt a röhögéstől. Ezt a felvételt nem vetette le az internetről a TV2, meg is mutatjuk, nézzék meg, amint Demcsák Zsuzsa fuldoklik a röhögéstől, annyira tetszik neki a szarvas-szexről szóló beszámoló.

Kár, hogy a mostani röhögős videót elrejtik a nézők elől. Pedig tanulságos lenne - ha Demcsák nem is, de mi többiek, akikbe szorult némi empátia, bizonnyal okulhatnánk belőle.

 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu