Piacképes szakmák

A gazdasági válság idején rengetegen nem találnak állást, és akinek van munkája, az sem lehet biztos abban, hogy holnap is lesz. Ezért sokan gondolkodnak a tanuláson, önképzésen.
De nem mindegy, mit tanulunk – hiszen a munkaerőpiac igényei gyakran mások, mint amit az iskolában, tanfolyamon tanítanak.

A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal nemrég huszonnégy városban ingyenes életpálya-tanácsadó programot indított, európai uniós támogatással. Ha ötletekre, tanácsra van szükségünk, hozzájuk bátran fordulhatunk, mint ahogy a helyi munkaügyi kirendeltségeken is lehet tanácsot kérni a szakemberektől. Ne féljünk bemenni, azért ülnek ott, hogy segítsenek!

Elsőként azt gondoljuk végig, hogy a jelenlegi szakmánkon belül szeretnénk továbbképezni magunkat, vagy valami teljesen újba szeretnénk belevágni. – Az egyik fontos tényező, hogy van-e affinitásunk a választott szakmához, és van-e kellő érdeklődésünk, lelkesedésünk. A másik lényeges kérdés, hogy a munkaerőpiacon mennyire keresett a választott szakma, milyenek az elhelyezkedési lehetőségek – mondta Kiss János Tamás, a Perfekt Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Zrt. cégvezetője.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu