Szívszorító hírt közöltek a mariupoli színház lebombázása után





Sértetlen maradt annak a mariupoli színháznak a légoltalmi pincéje, amelyet bombatámadás ért, és ahol korábbi közlés szerint több, mint ezer ember talált menedéket - írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Szerhij Taruta ukrán parlamenti képviselő.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.17.
háború

A romok eltakarítása megkezdődött. Az emberek élve jönnek ki a pincéből” - írta Taruta a dpa német hírügynökség jelentése szerint.

Az értesülést független forrásból nem lehet megerősíteni.

Ukrán közlés szerint az épületet szerdán érte támadás, melyben súlyos károkat szenvedett. Kijev és Moszkva egymásra hárítják a felelősséget.

Az ukrán hadsereg közlése szerint az orosz csapatok folytatják az északkelet-ukrajnai Harkiv ostromát. A milliós nagyváros lövetése egész éjjel folytatódott, több lakóépületet is találat ért. A harcok Izjum és Csuhujiv irányában terjednek tovább. Az orosz erők Merefa városban szétlőttek egy iskolát és egy kultúrházat, vannak sebesültek, de a hadsereg közleményében nem szerepelnek pontos számok.

Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes csütörtökön azt közölte, hogy Ukrajna-szerte kilenc folyosó megnyitását tervezik a harcok elől menekülő polgári lakosok számára. Az ostrom alatt álló, különösen nehéz helyzetben lévő Mariupolba üzemanyag-szállító teherautót akarnak küldeni Zaporizzsjából a távozókat elszállító gépkocsik számára.

A Facebookot üzemeltető Meta konszern azonosított és eltávolított egy hamisított videót, amelyen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök állítólag fegyverletételre szólította fel az ukrán katonákat. Nathaniel Gleicher, a Meta biztonsági főnöke közölte, hogy Zelenszkij soha nem tett ilyen nyilatkozatot, és felhívta más internetes szolgáltatók figyelmét a hamisításra.

Az orosz hadművelet kezdete óta három, panamai zászló alatt közlekedő hajót ért orosz rakétatalálat a Fekete-tengeren - közölte Noriel Araúz panamai tengerészeti miniszter. Az egyik hajó elsüllyedt, két másik megsérült, de a felszínen maradt. Az ukrán és más nemzetiségű állampolgárokból álló legénység biztonságban van. A miniszter közlése szerint a Fekete-tengeren 200-300, különféle országokból származó hajó tartózkodik, amely a háború miatt nem kap engedélyt a továbbutazásra.

Ukrajna műholdak által készített, magas minőségű felvételeket kért Japántól, hogy követhesse az orosz csapatok mozgását - jelentette a Nikkei japán lap csütörtökön. A japán kormány gondosan megvizsgálja, hogy politikailag elfogadható-e számára ilyen kérés teljesítése, és összhangban áll-e a törvényes előírásokkal - írta a lap, források megnevezése nélkül.





Ezeket olvastad már?
Kényszerrel sorozzák be és viszik a frontra a magyar férfiakat Kárpátalján - videó

Kényszerrel sorozzák be és viszik a frontra a magyar férfiakat Kárpátalján - videó

Magyar hősi halottja van a brutális bahmuti csatának, Iván családja teljesen összeroppant

Magyar hősi halottja van a brutális bahmuti csatának, Iván családja teljesen összeroppant

Gigantikus robbanás történt a zaporozzsjai atomerőműnél

Gigantikus robbanás történt a zaporozzsjai atomerőműnél

Zelenszkij szerint itt a vége: „eljött az idő, hogy induljanak. Menjetek haza„

Zelenszkij szerint itt a vége: „eljött az idő, hogy induljanak. Menjetek haza„

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás