Most megszabadulhatnak feleslegessé vált lomjaiktól a kőbányaiak





Június 7–15. között a X. kerületben szabadulhatnak meg a lakosok a feleslegessé vált nagydarabos otthoni szemetektől, a VIII-ik kerületben pedig véradás lesz, de születésnapot is ünneplünk. A Metropol összegyűjtötte a nap fontos eseményeit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.07.
ez lesz ma

A limlomokat úgy kell kihelyezni az utcára 18 óra után, hogy az ne zavarja se az autós-, se a gyalogosközlekedést. Aki ettől eltér, az közterület-szennyezési szabálysértést követ el. Az FKF a nagydarabos szemetek elszállításáról a kihelyezést követő napon gondoskodik, és a lomtalanítást követően elvégzi az úttest takarítását is. Az ingatlan előtti terület és járdaszakasz megtisztítása azonban az ingatlan tulajdonosának, üzemeltetőjének, használójának a feladata. A X. kerület lomtalanítási övezeteit megtalálják az FKF honlapján.

Ezeket lehet kitenni:

  • háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék, ami nem fér bele a kukába

  • bútorok

  • matracok

  • szőnyegek és bőröndök

  • nagy méretű sportszerek

  • gyerekfürdetők

    Következő lomtalanítási helyszínek és időpontok:

  • III. kerület, június 19–30.

  • XIV. kerület, július 3–18.

    Véradás a VIII. kerületben

    Ma 12–18 óra között a Blaha Lujza téri Europeum Plazában várják a véradókat. A véradáshoz személyi igazolvány, lakcím- és tajkártya szükséges.

    Jelentkezés ingyenes képzésekre a XXIII. kerületben

    Július 15-ig jelentkezhetnek a soroksári lakosok az önkormányzat által biztosított ingyenes, szeptemberben induló kezdő, haladó angol- és németnyelv-tanfolyamra, valamint az informatikai képzés alap-, illetve haladó képzéseire. A jelentkezési lapokat személyesen vagy elektronikusan lehet benyújtani.

    Liam Neeson 70!

    Ma ünnepli 70. születésnapját Liam Neeson ír származású színész. Számos híres filmben játszott, többek között a Schindler listájában, amiért Oscar-díjra jelölték, de szerepelt a Star Wars-előzménytrilógia első részében is.

    Fotó: YouTube

    Új Bubi-gyűjtőpontok Zuglóban?

    A BKK folyamatosan fejleszti közbringarendszerét és vizsgálja, hogy hol lehetne újabb gyűjtőállomásokat létrehozni. Az új területek között van a XIV. kerület két része is, a Városligetnél és az Istvánmezőnél. A közlekedési cég felé a lakosok is tehetnek javaslatokat egy online kérdőív segítségével, hogy hol épüljenek a jövőben bringás gyűjtőállomások.

    Döntés születhet a 2023-as költségvetésről

    Ma nyújtja be a 2023-as költségvetést a Pénzügyminisztérium. Varga Mihály tárcája a szükséges iratokat már el is küldte a minisztériumoknak. Az Országgyűlés várhatóan július közepén fogadhatja el a jövő évi büdzsét, amellyel az Orbán-kormánynak a célja, a gazdasági kiszámíthatóság biztosítása. 2023-ban 4,1 százalékos növekedést vár a kabinet, a következő négy évben a bővülés mindvégig meghaladhatja majd a négy százalékot. Fontos hangsúlyt kap a jövő évi költségvetésben a költségvetési hiány és az államadósság további csökkentése.





    Ezeket olvastad már?
    „Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

    „Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

    Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

    Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

    Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

    Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

    Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

    Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás