Kibírhatatlanul féltékeny a párod? Ezt teheted!





A féltékenység bizonyos mértékig még elfogadható, de a partner állandó megkérdőjelezése megmérgezi a kapcsolatot.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.10.11.
féltékenység harmonikus kapcsolat megértés bizalom

Akit korábban megbántottak vagy átvertek, hajlamosabb lehet a féltékenykedésre. Vannak, akik megszállottan a múltra összpontosítanak, még akkor is, ha annak már nincs hatása a jelenre. Hogyan bánjunk egy féltékeny partnerrel?

Family,Conflict,Quarrel,,Man,Shouting,And,Upset,Woman,Close-up,,Couple
Amikor két ember összejön, magukkal hozzák múltjuk egészét, a jót és a rosszat egyaránt. (Fotó: Shutterstock)

Az azonnali kommunikáció korszakában a valódi, mély beszélgetések gyakran háttérbe szorulnak. Ahogy sok más esetben, a féltékenység kezelésénél is fontos, hogy átbeszéljétek az érzéseiteket, hallgassátok meg egymást és félretegyétek a hibáztatást. A bizalmatlanságban a múltbeli traumák, a személyes bizonytalanságok, de a családi háttér is közrejátszik. A kölcsönös megértés révén a féltékenység gyökerei nyilvánvalóvá válnak, így pedig könnyebb kezelni a problémát. 

A hétköznapi apróságoknak óriási szerepe van!

Az egyszerű gesztusok, a szívből jövő szavak és a szeretet kimutatása minden nap emlékeztetőként szolgál, hogy a partnerünk elkötelezett. Ha valaki a múltbéli sérelmei rabja, ezek a gesztusok mutatják meg számára, hogy optimistán tekinthet a jelenre és a jövőre. Persze ezzel egy időben határt is kell szabni! Bár az őszinteség létfontosságú, annak megértése is fontos, hogy a múltbeli kapcsolatokra való állandó hivatkozás tönkreteszi a jelenlegit, ezért kerülni kell az összehasonlítgatásokat! A közös élmények és emlékek védőgátként működnek a bizonytalansággal szemben, ennek jegyében építsétek a kapcsolatot!

Fontos tudatni a féltékeny féllel, hogy a személyes fejlődésre időt kell szánnia, és ez sokszorosan megtérül, mert az önértékelés fejlesztése megnyitja az utat a harmonikus kapcsolat felé. A közös jövő eltervezése, a célok kitűzése mind csökkentik a múlt befolyását, és elmélyítik a köteléket. Noha az összetartozás elengedhetetlen, a személyes tér is az. Egészségesebb gondolkodásmódhoz vezet, ha mindenkinek van ideje magára és a hobbijaira, ezek az időszakok egyúttal több teret engednek az önvizsgálatnak. Az ígéretek betartása és a megbízhatóság is elengedhetetlen, hisz ezek megszilárdítják a bizalmat. 

A terápia nem a kudarc beismerése! Ha nem tudtok túljutni a problémán, akkor érdemes felkeresni egy szakembert, aki segít azonosítani a féltékenység eredetét, és bevált eszközöket kínál, simábbá téve a harmonikus kapcsolat kialakítása felé vezető utat. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás