Zseniális az IQ-d, ha meg tudod oldani ezt a matekfeladatot





Itt az ideje, hogy megtornáztasd az agyad ezzel a bonyolult matematikai feladattal. Zseni vagy, ha mindössze 5 másodperc alatt meg tudod oldani!



Megosztás
Szerző: B.
Létrehozva: 2024.04.29.
matek iq feladat

Akár jó matekosok voltunk az iskolában, akár nem, mindannyian emlékszünk arra, hogy az órán ülve fejünket fogva próbáltunk megoldani nehezebbnél nehezebb egyenleteket. Mindannyian tudjuk azt is, hogy mennyire fontos az agyunk aktívan tartása, ezért itt az idő felfrissíteni kicsit a matematikai készségeidet. Nézd meg, meg tudod-e oldani ezt a kérdést? Csak a legmagasabb IQ-val rendelkezők képesek rájönni a válaszra mindössze öt másodperc alatt.

Akár jó matekosok voltunk az iskolában, akár nem, mindannyian emlékszünk arra, hogy az órán ülve fejünket fogva próbáltunk megoldani nehezebbnél nehezebb egyenleteket Fotó: Pexels

A matematikai feladat elején  összegek sorozatát látjuk:

  • 11 + 11 = 4
  • 12 + 12 = 6
  • 13 + 13 = 8

A kérdés pedig:

  • 14 + 14 = ?

Gondosan tanulmányozd az összegeket, indul az idő! Öt másodperced! Rájöttél? Ha nem sikerült, és még mindig küzdesz vele, görgessen lejjebb a válaszért és a magyarázatért.

 

Ha 11 + 11 egyenlő 4, az 2 + 2 egyenlő 4-nek felel meg. Hasonlóképpen, ha ezt a mintát követjük, akkor 14 + 14-ből 5 + 5 lesz, azaz a megoldás:

  • 14 + 14 = 10

(Mirror)





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás