Vadászkáposzta – gyorsan, kiadósat, finomat!





Ribárik Orsolya hétgyermekes édesanyaként tökélyre fejlesztette a gyorsan elkészíthető, kiadós és finom egytálételek repertoárját, amelyből ezúttal a vadászkáposzta receptjét osztotta meg velünk.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.04.30.
házi recept

„Én csak nagy adagokban gondolkodom, alapból kilencen vagyunk, és gyakran előfordul, hogy beugrik egy-egy ismerős, ráadásul nem egyedül. Aki kevesebb főre főz, ossza a mennyiségeket arányosan” – javasolja Ribárik Orsolya, aki csillagász, ha épp nem a gyerekeivel foglalkozik.

Hozzávaló

20 dkg kenyérszalonna

0,5-1 kg száraz füstölt kolbász

5 dl tejföl

pirospaprika

Vadászkáposzta: igazi magyaros egytálétel – Olvasói fotó

Elkészítés

A káposztát én szeletelem, méghozzá nem is apróra. Besózom, kicsit állni hagyom. A szalonnát felkockázom és megpirítom, amikor engedett a zsírjából, hozzáadom a kolbászkarikákat, és egy picit együtt is olvasztom. Rárakom a kicsavart káposztát, és együtt megpárolom. Mielőtt a káposzta teljesen megpuhulna, a tejfölbe belekeverem a pirospaprikát, és leöntöm vele, még egyet forralok rajta, és kész az ebéd!





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás