Véget ért a reptéri taxisok tiltakozása

Véget ért a reptéri taxisok tiltakozó akciója a Liszt Ferenc repülőtéren - tájékoztatta Vízy András, a Főtaxi Zrt. szóvivője péntek délután.
A Főtaxi alvállalkozói az új fővárosi taxirendelet szeptembertől hatályos szabályozása miatt tiltakoztak, amelynek következtében a Főtaxi megemeli a fuvarszervezési díjat, az úgynevezett leadót. A franchise rendszerben működő, saját autójukkal fuvarozó taxisoknak ezt az összeget kell kifizetni a társaságnak minden fuvar után.

Vízy András közölte: péntek délután megállapodás született a Főtaxi és a megmozdulásban részt vevő mintegy 140 alvállalkozó között. Ebben a szerződött partnerek elismerték, hogy a leadó emelése jogos, ugyanakkor a díj egy hónapig változatlan marad. A Főtaxi elfogadta a taxisok kérését, hogy az egyhónapos próbaidőszak után, szeptember 30. után újra leüljenek tárgyalni a fuvar után eddig is megfizetett díj megemelésének részleteiről - mondta.

A taxisok elismerték azt is, hogy a 280 forintos egységes kilométerdíj bevezetésével a korábbinál nagyobb előnyhöz jutnak, ez emeli a bevételeiket, a mindenki számára nyomon követhető egységesítés pedig növeli az utasok biztonságát, és visszaszorítja a hiénák, azaz az illegálisan fuvarokat szerzők tevékenységét - ismertette Vízy András.

A szóvivő hangsúlyozta: a Főtaxi a Budapest Airport (BA) Zrt. iránti kötelezettségeit, miként eddig, továbbra is teljesíti.

Megjegyezte: a hasonló viták rendezését demonstráció nélkül, a tárgyalóasztalnál kell megoldani, a Főtaxi a jövőben nem lesz partnere a taxisoknak, ha tárgyalás helyett a tiltakozó megmozdulást választják.

A társaság 800 taxija közül 350 felel meg a reptéri szolgáltatásra vonatkozó előírásoknak, és közülük nagyjából 140 taxis vett részt a tiltakozásban - mondta Vízy András.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu