Drónok szállítanák házhoz az árut

Merész elképzelést jelentett be Jeff Bezos, az Amazon.com vezérigazgatója: automatizált drónokkal, 30 percen belül (természetesen csak az USA területén) reptetnék házhoz a cégtől rendelt árukat. 
– Egy nap olyan természetesek lesznek a Prime Air repülő robotjai, mint ma a leveleket szállító teherautók – olvasható az Amazon.com-on. A cég internetes oldalán egy videót is közzétettek egy drón tesztrepüléséről. Ezen egy sárga dobozba helyezik a rendelt árut, amelyet egy futószalag visz a robothoz. A robot felkapja a csomagot, és a megrendelő ajtaja elé rakja le.

A vállalat 2015-re tervezi beindítani az automatizált házhoz szállítást. Korábban erre akkor sem lenne esélye, ha technológiailag készen állna. Az amerikai légiközlekedési hivatal (FAA) ugyanis még nem dolgozott ki szabályozást a nem ember által vezérelt repülő járművekre, jelenleg pedig az ilyen kisméretű drónok nem engedélyezettek. A hivatal a szabályozást elvileg 2015-re ígéri, és az Amazon közölte: addigra készen állnak majd ők is. Szakértők szerint ugyanakkor kétséges, hogy az FAA elkészül-e a szabályozással a 2015-ös határidőre. 


 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu