Lemondott Gaskó István a Liga elnöki posztjáról

Lemondott a Liga Szakszervezetek elnöki posztjáról Gaskó István február 18-i hatállyal - közölte Gaskó István és Gál Rezső, a Liga társelnöke közös közleményben.
Először az atv.hu írt arról, hogy Gaskó távozik a posztjáról, ezt később egy közleményben Gaskó is megerősítette. A portál egyik forrása szerint az elnökkel szemben a bizalomvesztést hozták fel, konkrétan azt, hogy felhatalmazás nélkül írta alá a bérmegállapodás a kormányzattal.

A Liga elnöke a következő Liga Tanácson adja vissza mandátumát, annak a testületnek, amely megválasztotta e tisztségre - írta az MTI. Gaskó István jelezte azt is, hogy hétfőtől nem él elnöki jogaival.

A szakszervezeti tájékoztatás szerint az elnökség a Liga Tanács ülését 2016. február 18-ra hívta össze.

Gaskó István az elnöki tisztséget 1996 áprilisától töltötte be, munkájának eredményeként a Liga Szakszervezetek, mint konföderáció, kiemelt szereplőjévé vált a szakszervezeti mozgalomnak - olvasható a közleményükben.

Az elnökség a bejelentést tudomásul vette, és felkérte Gaskó Istvánt, hogy töltse be a Liga Akadémia Kuratóriumának elnöki tisztségét, aki a felkérést elfogadta.

Az elnökség döntése értelmében a szervezet irányítását a Liga Tanács döntéséig a társelnökök látják el.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu