Nálunk is van a visszahívott Mars-termékekből

A világ 55 országából hív vissza Mars, Snickers, Milky Way, Celebrations és Mini Max márkájú édességeket a Mars Inc., mivel műanyagdarabkákat találtak az egyik termékben, amelyek fulladást okozhatnak. 
Magyarországra is szállítottak a visszahívott Mars-termékekből - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatósága kedden késő este.

A Nébih tájékoztatása szerint a 2016. június 19-től 2017. január 8-ig terjedő minőség-megőrzési idővel rendelkező csokoládétermékeket von ki a forgalomból a Mars Incorporated élelmiszervállalat.

A visszahívás a 2016. június 19. és 2017. január 8. között lejáró szavatossági idejű, a hollandiai Veghelben gyártott termékeket érinti. A vizsgálat jelenleg is tart.

A Mars Viersen-i üzemében naponta tízmillió darabot állít elő az érintett édességekből, csokoládékból.

A magyar hatóság kéri a fogyasztókat, hogy aki vásárolt az említett minőség-megőrzési időkkel ellátott Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations és Mini Mix termékekből, ne fogyassza el.

A Mars a Lebensmittel Zeitung című német szaklap szerint a világ második legnagyobb édesipari konszernje a többek közt a Milkát is gyártó Mondelez után. A világ 74 országában van termelőüzeme, édességek mellett állateledelt is gyárt.
Becsült éves forgalma 18,5 milliárd dollár.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu