Mérnöki pontossággal szakad ketté az ország: erre a nyolc vármegyére adtak ki riasztást





Már csak pár csapadékos napot kell kibírni...



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.05.07.
zivatar napsütés veszélyjelzés

Míg az ország északi része fellélegezhet, a nyolc déli vármegyénkre kivétel nélkül elsőfokú riasztást adtak ki zivatar miatt szerdára. Vagyis az érintett területeken az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti majd, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

A déli országrészre elsőfokú riasztást adtaki ki zivatar miatt szerdára (Fotó: Pixabay)

S hogy egész pontosan mely vármegyékről van szó? Nos, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegye számíthat komolyabb zivatarra május 8-án a HungaroMet kedden kiadott veszélyjelzése alapján.

Fotó: met.hu

S hogy milyen időre számíthatunk az előttünk álló napokon, s meddig kell várnunk, hogy ránk virradjon egy csapadékmentes nap? Jöjjön a Köpönyeg.hu meteorológiai portál prognózisa!

A szerdai erősen felhős, csapadékos napon az északkeletire forduló szél többfelé lesz élénk, miközben 16-21 fokos maximumig esik vissza a hőmérséklet.
Csütörtökön északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet, egyre több napsütés várható, mi több: csapadék nem lesz. Ugyanakkor nagy területen élénk lesz az északkeleti szél. 20-21 fokos csúcsértékeket mérhetünk.
Pénteken a sok napsütés mellett némi gomolyfelhőre számíthatunk és néhol előfordulhat zápor. 19–24 fok közé melegszik a levegő.
Szöveges előrejelzés
Szombaton nem várható eső, a hőmérő higanyszála tovább emelkedik: a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás