Elutasítás: bonthatják a Mahir-oszlopokat

Elutasította a Mahir Cityposter ideiglenes intézkedés elrendelésére irányuló kérelmét a Fővárosi Törvényszék.
A cég azt kérte, hogy a bíróság tiltsa el az önkormányzatot a kihelyezett hirdetőoszlopok bontásától – közölte a törvényszék az MTI-vel.

A nem jogerős végzés előzménye, hogy a peres felek tíz éve 25 éves szerződést kötöttek utcabútorok telepítésére, üzemeltetésére és reklámcélú hasznosítására, ám ezt az önkormányzat tavaly októberben egyoldalúan felmondta. A cég keresetben kérte, hogy a bíróság állapítsa meg: továbbra is fennáll a szerződés.

A kft. azt is kérte, hogy a bíróság tiltsa el a fővárost a szerződés alapján kihelyezett utcabútorok bontásától. Ezt a kérelmet utasította el a törvényszék, mert nem találta „valószínűsítettnek”, hogy helyrehozhatatlan károkat okozna a felperesnek az utcabútorok eltávolítása.

Maga a per hétfőn kezdődik a Fővárosi Törvényszéken.

A Mahir hirdetőoszlopainak elszállítása múlt hétvégén kezdődött. A cég  biztonsági őröket állíttatott az oszlopokhoz, mivel jogi képviselője szerint önbíráskodás és rongálás a jogvita lezárulta előtt lebontatni az oszlopokat.

Tegnap is folytatódtak a „csaták”: Puskár Anett, a Mahir tanácsadója azt nyilatkozta az mno.hu-nak, hogy a bontóbrigád provokálja az oszlopot őrzőket.

Az egyik oszlopot csak úgy sikerült ledönteni, hogy a biztonsági őrök testi épségét veszélyeztették. Tegnap 90 oszlopot próbáltak meg elbontani, ebből 13-at tudtak eltávolítani, a többit megvédték az őrök.

Ellenőrzés az őrző-védő cégnél

Kétszer is hatósági ellenőrzést tartott rövid időn belül a rendőrség annál az őrző-védő cégnél, amely a Mahir hirdetőoszlopait védi.

A főváros által megbízott bontócég embereinek körében az a hír terjed, hogy péntekre már az őrző-védők engedélyét is bevonhatják. A cég két emberét kihallgatták a rendőrök – írta az Origo.

Magyar György ügyvéd, a Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője elmondta, a rendőrségnek joga van hatósági ellenőrzést tartani, hiszen a rendőrség az ilyen jellegű vállalkozások felügyeleti szerve. Ezt a céget azonban eddig nem ellenőrizték, most viszont egy nap alatt kétszer is – ezt furcsállta az ügyvéd.

Bakondi György a karhatalom bevetéséről és hatósági engedély bevonásáról beszélt még néhány napja.

A hivatali visszaélés gyanúját vetik fel így együtt mindezek az események és előzmények Magyar György ügyvéd szerint.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu